УКР РУС
» » Шлях до НАТО: в Україні створять систему, що дасть змогу відстежувати рух країни в Альянсі
Всі новини

Шлях до НАТО: в Україні створять систему, що дасть змогу відстежувати рух країни в Альянсі

В Україні працюють над створенням системи незалежного зовнішнього моніторингу виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО, яка буде відкритою для громадськості. Про це заявив віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, інформує "5 канал".

Система буде створена для того, щоб можна було ефективно стежити за рухом України у НАТО.

"Ми зараз працюємо, й у нас вже закладені гроші на те, щоб створити систему моніторингу виконання РНП. Ця система буде відкрита, методологія буде створена із залученням незалежних експертів, зокрема, західних, для того щоб дійсно створити ефективну систему відстеження того, куди ми йдемо", – сказав Кулеба.

Він нагадав, що подібна система в Україні вже створена по лінії ЄС під назвою "Пульс угоди", яка стосується Угоди про асоціацію.

Крім того, Кулеба вкотре наголосив, що курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію є незворотнім.

Переконаний в цьому віцепрем'єр міністр Дмитро Кулеба. Про це він повідомив під час дискусії "Україна-НАТО: що на столі переговорів?" За його словами, справа не лише у тому, що курс на ЄС та НАТО зафіксований у Конституції та програмі дій уряду. Каже, цього вимагає суспільство. А присутність ворога на сході і в Криму є додатковим потужим аргументом на користь членства Украіни в північно-атлантичному Альянсі.


Віцепрем'єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інеграції Дмитро Кулеба сказав: "Я переконаний, що Російська Федерація ніколи, при моєму принаймні житті, не зміриться з рухом до ЄС та НАТО. Але мене не цікавить думка Російської Федерації з приводу цих питань. Є рішення українського народу, є рішення українського парламенту, українського уряду. І ми будемо туди рухатися. Тому що історія показала, що ми не можемо знайти гарантії безпеки у будь-якому партнерстві з Російською Федерацією".

Також стало відомо, що візит в Україну генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на чолі північноатлантичної ради розпочнеться з Одеси на знак підтримки прав України в Чорноморському регіоні. Про це повідомив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков, інформує "5 канал".

За його словами, безпека в Чорноморському регіоні буде однією з ключових тем під час візиту. Також члени північноатлантичної ради планують обговорити питання окупованого Криму та війни на сході країни. У Києві під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським йтиметься також про стан реформ в Україні. Візит запланований на 30-31 жовтня.

Вінніков сказав: "Візит відбудеться не лише до Києва, і це дуже важливо зазначити. Насправді розпочнеться в Одесі, де Північноатлантична рада зустрінеться з представниками українських Військово-Морських сил, зокрема Академії. Туди ж зайдуть чотири кораблі, до порту Одеса. Знову ж таки, як знак підтримки України й українських навігаційних прав та територіальної цілісності".

Як повідомляв 5.UA, 17 жовтня 2019 року Рада ухвалила закон про зміни у військових званнях за стандартами НАТО. 

Дивіться також фотогалерею за темою:



До Одеси прибули фрегати НАТО Santa Maria і Toronto: яка їхня місія

/ dumskaya.net
/ dumskaya.net
/ dumskaya.net
/ dumskaya.net
/ dumskaya.net Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну