УКР РУС
» » Міністр економіки пояснив, як жарти "Кварталу" про Гонтареву вплинуть на інвестиції в Україну
Всі новини

Міністр економіки пояснив, як жарти "Кварталу" про Гонтареву вплинуть на інвестиції в Україну

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов прокоментував номер "Квартал 95", де вони висміяли пожежу в будинку ексголови Нацбанку України Валерії Гонтаревої. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.


"Нещодавно "95 квартал" і хор Верьовки виступили з номером "Горіла хата" про пожежу в Гонтаревої. Для зовнішніх інвесторів це виглядає дуже погано. Поясню – чому. Більшість зовнішніх інвесторів сприймають Гонтареву як видатного реформатора. Під її керівництвом НБУ перейшов на гнучке курсоутворення і інфляційне таргетування. Це технічні терміни, що описують, яким чином НБУ сьогодні приймає рішення. Новий тип прийняття рішень дозволив, на думку експертів та інвесторів (і я згоден), забезпечити низьку інфляцію і стабільність курсу сьогодні", – пояснив Милованов.

На думку міністра, такі жарти будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою. 

"У той самий час, на думку зовнішніх спостерігачів, Гонтарева перебуває під тиском від Коломойського за рішення про ПриватБанк. Також вони не розуміють, наскільки сьогоднішня влада є незалежною від Коломойського й інших олігархів. "95 квартал" асоціюється з владою. І жарти проти Гонтаревої можуть і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою. Це може бути несправедливо, але така реальність. Тому номер "95 кварталу" про Гонтареву безпосередньо впливає на інвестиційний клімат в Україні, і цей вплив негативний", – наголосив міністр.

Як написала в мережі журналістка Ірина Ромалійська, Валерія Гонтарєва - людина, яка провила масштабну банківську реформу в Україні. Зокрема, вберегла від краху наймасштабніший банк країни (як мінімум, 50% фізичних та юридичних осіб в Україні обслуговується в "Приватбанку"), а заодно і всіх його вкладників. І нажила собі безліч ворогів. Серед них і олігарх, колишній співвласник "Привату", Ігор Коломойський.

Як відомо, місяць тому будинок Гонтаревої під Києвом був спалений. До цього - спалили машину її невістки. Обидва злочини не розслідувані.

А от учора колектив президента України "Квартал 95" вийшов на каналі "1+1" Ігоря Коломойського з цинічним номером "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала" і "Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича". Варто зазначити, що цей номер артист Кошовий виконував разом з Національним заслуженим академічним народним хором імені Верьовки. Державним колективом.

Журналістка зауважила, артистка "95 кварталу" Олена Кравець в одному зі своїх останніх інтерв'ю розповідала про взаємодію колективу авторів цього гумористичного шоу з президентом України Володимиром Зеленським: "Вова все перевіряє. Він вичитує тексти".

Як повідомляв 5.UA, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вибачився перед ексочільницею Нацбанку Валерією Гонтаревою за участь національного хору імені Верьовки у номері "Вечірнього Кварталу", де був висміяний підпал її будинку.

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну