УКР РУС
» » "Породжує вседозволеність": міністр культури вважає, що потрібно присікати висміювання особистих трагедій
Всі новини

"Породжує вседозволеність": міністр культури вважає, що потрібно присікати висміювання особистих трагедій

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що публічне висміювання особистих трагедій людей на зразок підпалу будинку колишньої голови Нацбанку України Валерії Гонтаревої є моделлю поведінки, яку варто присікати.

Таку позицію політик висловив на своїй сторінці у Facebook, коментуючи спільний виступ студії "Квартал 95" та хору імені Верьовки про підпал житла Гонтаревої.

"У моїй системі цінностей радіти тому, що у людини згорів будинок – зловтіха, яка породжує вседозволеність. Цю модель поведінки не можна підтримувати або виправдовувати – її можна тільки присікати. Не можна перетворювати в норму те, що нормою не є", – зауважив Бородянський.

Водночас міністр підкреслив, що одна з цілей гуманітарної політики – "знайти точки дотику, якомога чіткіше окреслити цінності, які нас об'єднують, якнайчіткіше маркувати те, що ми вважаємо неприпустимим, створюючи український культурний простір".

"І щоб це відбулося, необхідно щодня вести діалог про це і фіксувати позиції, нарощуючи тим самим нашу суб'єктність", – додав він.

Нагадаємо, серед офіційних осіб на жарти "Кварталу" відреагували міністр культури та міністр економіки. Володимир Бродянський написав, що йому соромно за академічний український народний хор та вибачився перед Валерією Гонтаревою, а Тимофій Милованов, своєю чергою, наголосив, що такі жарти негативно впливають на інвестиційний клімат в Україні і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою.

Участь у номері "Кварталу" національного хору прокоментував керівник Зеновій Корінець. За його словами, ідея номера належала режисерам "Кварталу". Він стверджує, що в якійсь мірі піддався на вмовляння і погодився на участь хору імені Верьовки у скандальному номері.

Пісню про інцидент виконували співачки Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки та гуморист Євген Кошовий. Зокрема, прозвучали наступні рядки: "Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала", "Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича (Ігоря Коломойського – ред.)", "Мораль проста – хата згоріла зі стида", "Люди вогонь побачили – допомагати почали, відра схопили й прибігли, у вогонь соляру плескали".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну