УКР РУС
» » Розмова Трампа й Зеленського: син Байдена вперше прокоментував пов'язаний з Україною скандал
Всі новини

Розмова Трампа й Зеленського: син Байдена вперше прокоментував пов'язаний з Україною скандал

Не зробив нічого поганого. Син колишнього віцепрезидента США (2009-2017) Джо Байдена – Хантер – уперше дав інтерв'ю телеканалу АВС щодо пов'язаного з Україною скандалу, інформує "5 канал".

Байден-молодший вважає: якби не його батько, його могли б узагалі не запросити до ради директорів української газової компанії Бурісма.

Хантер Байден сказав: "Я не шкодую, що був у раді директорів (Burisma – ред.). Я шкодую, що не врахував, що Руді Джуліані і президент Сполучених Штатів дослухатимуться до цих безглуздих конспірологічних теорій, які всіма були розвінчані. Чи зробив я помилку? У глобальному масштабі – може й так. Але чи зробив я щось неетичне? Точно ні".

Про інтерв'ю Хантера Байдена згадали й на дебатах кандидатів від демократичної партії. Із трибуни Джо Байден заявив: ні він, ні його син не робили нічого неналежного. Колишній віцепрезидент наголосив: в Україні він провадив політику США, що була спрямована на боротьбу з корупцією. І це єдине на що, на його думку, варто звертати увагу.

Джо Байден сказав: "Заява мого сина говорить сама за себе. Я зробив свою роботу. Я ніколи не обговорював із ним нічого, що пов'язано з Україною. Ми завжди залишали все осторонь, навіть коли Хантер був генеральним прокурором штату Делавер. Ми ніколи це не обговорювали, і потенційного конфлікту бути не могло. Мій син зрештою оцінив ситуацію, і я пишаюся ним".

Сьогодні також стало відомо, що віцепрезидент США Майк Пенс та адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані не співпрацюватимуть із Палатою представників Конгресу США у розслідуванні щодо імпічменту президента.

В останній день вони відмовилися надавати документи у справі України. Адвокат самого Джуліані назвав розслідування неконституційним, безпідставним і незаконним. Адвокат Майка Пенса також послався на неконституційність розслідування, адже за його проведення Конгрес не проголосував.

Не надає документів у цій справі і Міноборони США. Пентагон називає співпрацю неможливою через "правові й тактичні" проблеми. Палата представників США звинувачує Дональда Трампа у тиску на президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови 25 липня.

За даними анонімного інформатора з ЦРУ, президент Штатів просив поновити розслідування проти сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена – Хантера – і з'ясувати його роль в українській газовій компанії Burisma.

Джо Байден, імовірно, головний суперник Трампа на виборах 2020 року.

Як повідомляв 5.UA, спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про запуск процедури імпічменту Дональда Трампа через ймовірний тиск на президента України Володимира Зеленського під час скандальної телефонної розмови. Після розсекречення стенограми розмови комітет із розвідки Палати представників США опублікував скаргу співробітника американської розвідки, який першим вказав на можливі порушення з боку Трампа під час бесіди із Зеленським. Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Фактів прямого тиску на Зеленського в документі немає.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну