УКР РУС
» » "Ми сподівалися, що влада піде назустріч, але це не так" – підприємці про обов'язкове використання касових апаратів
Всі новини

"Ми сподівалися, що влада піде назустріч, але це не так" – підприємці про обов'язкове використання касових апаратів

Законопроєкти щодо обов’язкового використання РРО (касових апаратів) і посилення покарання за невидачу чеків малим і середнім бізнесом, ухвалені монобільшістю, призведуть до соціальної напруги і закриття великої частини підприємств на спрощеній системі оподаткування. На цьому наголосила під час зустрічі підприємців із депутатами від "ЄС" нардеп Ніна Южаніна.

"Якби ми відправили закон на повторне друге читання, то можна було б забезпечити поступове впровадження РРО і забезпечити якісний тест програмного забезпечення та можливість його використання в місцях здійснення підприємницької діяльності", – зазначила вона.

Парламентар звернула увагу на високі ризики того, що підприємці не впораються з фінансовим і фіскальним тиском, до якого призведе впровадження закону. І зазначила, що можливість компенсувати вартість товару за невірний чек або за його відсутність може призвести до завідомо неправдивих повідомлень про такі факти з метою наживи.

"Ми єдина країна в світі, де розвивається "стукацство" за невидачу чеків або їх невідповідність. Людина, яка повідомлятиме про порушення, отримуватиме 100-150% вартості покупки. Це призведе до хаосу", – вважає вона.

Голова Черкаської міської профспілки підприємців і працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід Запорожець наголосив, що нині влада не реагує на вимоги мітингувальників і не звертає уваги, що близько 50% підприємців або підуть "у тінь", або припинять підприємницьку діяльність.

"Підприємці сподівалися, що влада піде їм назустріч, але це не так. До мітингувальників ніхто не виходить", – сказав він.

Голова правління ГО "Самозахист підприємців" Віктор Бобровинський звернув увагу, що обов’язкове впровадження РРО призведе до того, що підприємство, яке виготовляє та обслуговує касові апарати, отримає значний прибуток, і воно, як монополіст, імовірно, зацікавлене у впровадженні цього закону.

"Цей закон спрямований на збагачення когось. Замість касових апаратів можна розробити безкоштовне програмне забезпечення, і тоді можна говорити про обов’язковість касових апаратів", – зауважив Віктор Бобровинський.

Нардеп від "ЄС" Ростислав Павленко наголосив, що влада тисне на тих, кому потрібен захист і підтримка, адже саме малий бізнес не тільки забезпечує себе і свої родини, а й створює робочі місця для інших громадян держави.

"Доведеться пояснювати владі, що є широке незадоволення, що люди виступили на захист своїх інтересів і таким чином вони висловлюють свою незгоду", – наголосив він.

Представник ГО "ДІЙ" Олександр Горний зазначив, що на сьогодні в країні війна, і підприємці, які стали опорою для армії в тяжкі часи, будуть так само активно відстоювати власні права.

"Якщо президент підпише цей закон, то ми наголошуємо, що в нас є великий досвід боротьби з владою. Якщо нас не зрозуміють і не почують, то в нас є такий механізм як громадянський спротив. Але для нас загадка, навіщо в країні, де 6 років війна, влаштовувати розбрат і провокувати конфлікти", – сказав він.

Представник ГО "Міська спілка підприємців "Ніка" Павло Бовкун звернув увагу, що за умови впровадження норми закону про кешбек за повідомлення про "непробитий" чек або неточну суму в чеку деякі люди можуть використовувати це, як своєрідний бізнес.

"В таких умовах можна просто займатися своєрідним бізнесом і ходити скаржитися в податкову, замість того, щоб чесно працювати. Я закликаю президента дослухатись до підприємців і надати їм можливість працювати", – зазначив підприємець.

Політолог Сергій Таран акцентував, що в демократичній країні дуже важливо забезпечувати можливість захисту громадянами своїх прав. У випадку з малим і середнім бізнесом вони не просто працюють для отримання прибутку, а й для захисту демократичних принципів та цінностей. Також він закликав підприємців співпрацювати з нардепами як від опозиції, так і від влади.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну