УКР РУС
Всі новини

Як продавати секонд хенд?

На сьогоднішній день економіка України перебуває у процесі тривалої стагнації, відбувається падіння всіх її макроекономічних показників. Важко сперечатися з фактами, які свідчать, що наприкінці 2013 року ВВП України був більш ніж 180 млрд. доларів, а у 2018-2019 році цей показник навряд чи перевищить позначку 100 млрд. доларів. 

Зростання рівня цін на продукти та на товари першої необхідності набагато перевищує зростання реальних зарплат. Тому все більше простих українців змушені економити навіть на харчуванні, що вже ж казати й про одяг. Кожна людина хоче купувати нові модні речі, але далеко не кожна може це робити. У таких умовах купувати речі в секонд хенді стало звичною справою і практично кожен з нас робив покупки в магазині вживаних речей. Добре розвинена торгівля секонд хендом в сьогоднішніх реаліях може приносити своєму власникові дуже пристойний прибуток за умови грамотної побудови свого бізнесу. Слід зазначити, що великих капіталовкладень це не потребує. А час, за яке окупиться магазин, у більшості випадків буде вимірюватися всього лише кількома місяцями. Багато підприємців обрали для себе саме цей бізнес і змогли досягти в ньому значних успіхів - продаж вживаних речей може стати як додатковим так і основним джерелом доходів практично для кожного, хто цього бажає.

З чого почати бізнес секонд хенд?

Що необхідно щоб відкрити свій магазин second hand? По-перше - гроші. Для закупівлі товару вам буде необхідно мати приблизно 700-900 євро. Цієї суми буде цілком достатньо, щоб забезпечити непоганий асортимент в момент відкриття вашого магазину. Також до цієї суми необхідно додати вартість оренди приміщення або павільйону, витрати на комуналку, купівлю необхідного устаткування (вішалки, стелажі, столи), заробітна плата продавцевцям, а також податки.

Якщо раніше ви не мали досвіду ведення бізнесу, найкращою порадою буде починати з малого - не варто орендувати величезний павільйон, натомість бажано починати торгівлю в невеликому наметі або на базарі. Найперше, на що вам потрібно орієнтуватися при виборі місця торгівлі - це прохідність, сумарний потік людей поряд з місцем торгівлі. Погодьтеся, безглуздо намагатися вести торгівлю там, де мало людей - ваших потенційних покупців.

Якщо все ж ви бажаєте орендувати велику площу, стартова сума виросте на кілька тисяч євро. Чистий прибуток може становити понад 1000 євро, за умови вибору багатолюдного місця розташування вашої торгової точки, грамотного підходу до ціноутворення для ваших товарів та маркетингу. Однак при цьому зростають і ризики.

Торгуючи старим речами, бажано відразу з першої спроби знайти постачальника секонд хенду, який не підставить вас з якістю товару і який не має постійних проблем з наявністю його на складі. Наприклад, одна з таких фірм - компанія WCG.in.ua. Щоб зробити правильний вибір, проаналізуйте ринок оптових постачальників у вашому місті чи регіоні, складіть список тих компаній, які вас зацікавили. Далі необхідно відвідати ці організації, оцінити своїми очима якість товару, дізнатися його вартість та порівняти з конкурентами.

Важливо! Наполегливо радимо не купувати найдешевший товар, адже його якість у 99% випадків не  зацікавить більшість потенційних покупців, що негативно вплине на об’єми продажів. При покупці секонд хенд оптом, переконайтеся, що вам продають товар належної якості. Як відомо, існує багато сортів секонд хенду (крем, вищий, екстра, перший, другий) У цій класифікації вам треба детально розібратися, бо деякі недобросовісні постачальники продають оптом дешевий секонд хенд під виглядом якісного товару. При покупці опту, слід вибирати якісні речі без дефектів - такий товар люди розкуповують набагато охочіше аніж заношені речі з пошкодженнями або дефектами.

Як продають секонд хенд

Вибравши площу під оренду та оптового постачальника секонду, необхідно спочатку визначитися  чим саме треба торгувати, наперед передбачити на що буде попит. Для старту достатньо буде закупити одяг для чоловіків, для жінок, а також дитячий одяг в невеликих кількостях відповідного сезону. Після відкриття ви одразу побачите, на що попит буде більше, а на що менше. Такий "тест" допоможе з'ясувати, який асортимент найбільш за все буде затребуваним у вашому магазині. Перед відкриттям одяг потрібно буде розподілити по полицям та вішалкам, враховуючи ступінь зносу, сезонний фактор (зима-весна-літо-осінь), якість матеріалу. Це допоможе покупцям швидко знайти потрібний елемент гардеробу, а вам отримати максимальний прибуток. Розмір націнки на найякісніші речі може бути до 400%, а неліквід, який буде у вас  бути присутнім в любому випадку, можна продати по закупівельній ціні. Після закінчення сезону на нерозпроданий товар можна зробити велику знижку або продати як ганчір'я.

Коли ви вже відкрилися, не розраховуйте на допомогу родичів і друзів. Це ваш бізнес, в розвитку якого зацікавлені тільки ви і ніхто інший. Контролюйте процес продажу і самих продавців особисто, займайтеся оцінкою товару що надійшов, самостійно виконуйте переоцінку того, що продати не вдалось.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну