УКР РУС
» » Під час параду на честь Дня Іспанії парашутист повис на стовпі. Фото
Всі новини

Під час параду на честь Дня Іспанії парашутист повис на стовпі. Фото

Core News, Reuters Marketplace

Один з парашутистів, які відкривали військовий парад в Мадриді з нагоди Національного дня Іспанії, зачепився за ліхтарний стовп при приземленні.

На урочистостях, які відбулися в суботу в центрі столиці, був присутній король Філіп VI, який також є головнокомандувачем ЗС країни, передає Сегодня.

Core News, Reuters Marketplace

Після того як пролунав гімн Іспанії, старт святу дав стрибок двох парашутистів. Один з військових, до ніг якого був прикріплений великий прапор королівства, при приземленні зачепився за ліхтарний стовп і повис на ньому. Через кілька хвилин йому вдалося спуститися. В результаті, як повідомили в уряді країни, парашутист не постраждав.

Core News, Reuters Marketplace

Монарх прибув на урочистості в супроводі своєї дружини Летісії, спадкоємиці іспанського престолу принцеси Астурійської Леонор і інфанти Софії. З трибун за парадом також спостерігали члени уряду Іспанії, глави обох палат парламенту, лідери різних партій і керівники більшості автономних співтовариств. Глава кабміну Каталонії Кім Торра проігнорував торжество.

Святкування почалося об 11:00 за місцевим часом. У параді взяли участь близько 3,5 тис. військовослужбовців різних родів військ і понад 100 транспортних засобів. У ході також брали участь представники національної поліції, цивільної гвардії і служби порятунку і безпеки на морі.

У повітряному параді були задіяні 76 одиниць авіатехніки, в тому числі винищувачі, транспортні літаки і вертольоти, які пролетіли над проспектом Кастельяна в Мадриді. В рамках свята пілотажна група іспанських ВПС забарвила небо над столицею в кольори державного прапора піренейського королівства.

Свято покликане увічнити роль держави у відкритті Америки. Офіційною датою цієї події вважається 12 жовтня 1492 року, коли мореплавець Христофор Колумб на чолі іспанської експедиції в пошуку найкоротшого морського шляху до Індії досяг острова Сан-Сальвадор. Ця епохальна подія відзначається в королівстві як національне свято з 1958 року.

Нагадаємо, в Іспанії контрабандисти наркотиків врятували поліцейських від загибелі у морі, човен яких розбився під час переслідування.

 

Джерело: zik.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну