УКР РУС
» » "Надія на зміни і страх": як мешканці Золотого ставляться до відведення українських військ – думки
Всі новини

"Надія на зміни і страх": як мешканці Золотого ставляться до відведення українських військ – думки

Більшість опитаних жителів Золотого, де за наказом керівництва Україна готується відвести війська, висловилася, що потрібно вивести всіх військових з Донбасу, аби "запанував довгоочікуваний мир".

В ефірі "5 каналу" в.о.голови військово-цивільної адміністрації Золотого та Катеринівки Інна Деміденко висловила сподівання, що все відбуватиметься з дотриманням правил стороною противника, якщо все контролюватиме ОБСЄ. Своєю чергою, незгоду з її думкою висловив ветеран АТО Олександр Погребиський.

"Заява Володимира Зеленського про розведення сил  у місті Золоте посіяла надію на зміни і одночасно страх і паніку через нерозуміння, що ж буде в Золотому", - каже Деміденко.

В зв'язку з заявою президента, місцевих мешканців опитали, як вони ставляться до відведення військ і чому.

"Більшість висловила думку, що потрібно відвести усіх військових з Донбасу і нарешті запанує довгоочікуваний мир", - коментує керуюча адміністрації.

Вона процитувала висловлені думки місцевих:



  • "Підтримую за умови, що на території, з якої відведуть війська, залишаться прикордонники і буде працювати поліція"



    "Підтримую. Давно пора переходити до дій, шостий рік у Золотому немає спокою, ми обмежені в усьому: проїзд через КПВВ по годинам, ходимо тільки по дорозі, ми не бачимо своїх дітей, не впевнені, чи будемо живі. Далі тягнути нікуди"



    "Підтримую, бо це перший крок до миру"



    "Не підтримую. В Золотому-3 , Стаханівка і селі Катеринівка, мабуть, буде сіра зона, тобто, територія непідконтрольна українській владі. Припинить роботи шахта, школи, медпункти, люди залишаться без роботи, пенсіонери залишаться без пенсій"



    "Не підтримую. Усі, хто залишиться в сірій зоні, приречені. Почнеться "махновщина", вбивства, підпали. Страшно для активного проукраїнського населення. Доведеться покидати домівки. Поліція не в змозі буде зупинити хаос".

Кількість тих, хто сприйняв інформацію про розведення з надією і тих, хто з панікою, розділилася порівну, зазначає Деміденко.

"Більшість за те, щоб всі військові залишили Донбас. Ми навіть поговорили з одним військовим, він відповів нам коротко – буде демілітаризований сектор без стрілецької зброї за умови досягнення повної тиші", - розповіла вона.

Беручи до уваги ситуацію з розведенням у Станиці Луганській, Деміденко переконана, що все залежатиме від міжнародних організацій.

"Якщо ОБСЄ буде контролювати цей результат з обох боків, то перемир'я буде. Якщо буде паралельне розведення з обох боків, то буде результат", - переконана керуюча адміністрації.

Своєю чергою, ветеран АТО Олександр Погребиський нагадав, що подібна ситуація з історіями про вплив ОБСЄ була також перед тим, як мали розводити сили в Станиці.

"Зупиняють бойовиків саме Збройні сили України, а не ОБСЄ. ОБСЄ – це просто фіксатор, ніби дрон, який висить над ситуацією та просто фіксує ті речі, які відбуваються, тому хочу звернутися до населення і до пані, яка є головою адміністрації: що таке мир? Мир – це значить отримання пенсій, соціальної допомоги, відповідної інфраструктури від держави. А що таке сіра зона? Це значить, що є можливість, що до вас туди будуть постійно заходити проросійські бойовики, чинити там безлад, ніякого закону там не буде, відповідно, не буде інфраструктури, вам постійно потрібно буде приходити на територію, підконтрольну ЗСУ, щоб отримати пенсію, якусь допомогу. Тому не вірте цим ілюзорним речам про мир. Мир буде там, де будуть Збройні сили України", - заявив ветеран АТО.


Як повідомляв 5.UA, українські військові незадоволені перспективою розведення військ на наступних ділянках фронту після того, як попереднє розведення активізувало обстріли.

7 вересня президент Зеленський анонсував розведення військ у Золотому та Петрівському.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну