УКР РУС
» » "Ви вкрали мої мрії, моє дитинство": відео емоційного виступу екоактивістки на Кліматичному саміті ООН
Всі новини

"Ви вкрали мої мрії, моє дитинство": відео емоційного виступу екоактивістки на Кліматичному саміті ООН

На Кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку активістка Грета Тунберг виступила з емоційною промовою, в якій заявила, що пусті балачки світових лідерів і небажання вдаватися до справжніх дій для негайної боротьби з кліматичною кризою крадуть майбутнє наступних поколінь та ставлять під загрозу всю планету. 16-річна шведська школярка стверджує, що перетнула Атлантику на яхті, щоб взяти участь в саміті ООН, пише "Укрінформ".
"Це все неправильно. Я не повинна бути тут. Я повинна повернутися до школи на іншому боці океану, з іншого боку ви приходите до нас, молодих людей, за надією. Як ви смієте! Ви вкрали мої мрії і моє дитинство своїми порожніми обіцянками", – заявила Грета Тунберг.
Дівчина розповіла, що понад 30 років наука давала абсолютно чіткі дані щодо стану клімату. Вона запитала у присутніх, яке вони мають право нехтувати цими даними та приїжджати до ООН і розповідати, що вони роблять достатньо, попри те, що справжні політичні рішення і близько не ухвалюються.
"Люди страждають. Люди вмирають. Руйнуються цілі екосистеми. Ми знаходимося на початку масового вимирання, і все, про що ви можете говорити, це гроші і казки про нескінченне економічне зростання. Як ви смієте!", – продовжила активістка.
Довідка: Юна активістка стала відомою, оголосивши екопротест "П'ятниці заради майбутнього" й відмовившись відвідувати школу щоп'ятниці. Таким чином вона прагнула привернути увагу урядів до глобальної загрози зміни клімату та закликати їх до негайних дій. Невдовзі протест дівчини став глобальним, а вона сама – однією з лідерок екоактивізму в світі. Коли Грета почала свої пікети біля шведського парламенту, вона заборонила своїй мамі ходити з нею, щоб уникнути звинувачень у несамостійності або у тому, що хтось використовує її у своїх цілях. Однак такі звинувачення все одно прозвучали. Так, Ангела Меркель публічно заявила, що екологічні протести, що охопили Німеччину, є частиною гібридної війни Росії і маніпуляції громадською думкою з боку РФ. Однак Грета спростувала це твердження, і у свою чергу звинуватила Ангелу Меркель в тому, що вона висунула ці звинувачення, щоб уникнути екологічної теми. Також Грету звинувачували у зв'язку з піар-фахівцем Інгмаром Ренцхогом, який, використовуючи ім'я Грети, залучив у свій стартап близько 1 млн доларів. Звинувачення були засновані на тому, що Грета спілкувалася з Ренцхогом і якийсь час перебувала в молодіжній раді його організації. На це Грета заявила, що не має ніякого стосунку до збору грошей Інгмаром. Журнал Time назвав Грету однією з 25 найвпливовіших підлітків світу 2018 року. Грета на своїх акціях вимагає, наприклад, щоб Франція знизила споживання електроенергії в чотири рази, що за цим показником поставить її в один ряд з Нігерією і Єгиптом. Також вона вимагає відмовитися від атомної енергетики, замінивши атомні електростанції газовими. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну