УКР РУС
» » "Майбутнє належить патріотам": як у Нью-Йорку стартував сесійний тиждень ООН – репортаж
Всі новини

"Майбутнє належить патріотам": як у Нью-Йорку стартував сесійний тиждень ООН – репортаж

74-й рік поспіль штаб-квартира ООН перетворюється на міжнародний майданчик для дискусій. У Нью-Йорку стартував сесійний тиждень за участі глав держав та урядів. Світові лідери обговорюють сучасні виклики й спільні кроки для подолання глобальних небезпек. Христина Катарина продовжить.


Рік новий – проблеми давні. Це – подолання світового тероризму й міжнародної злочинності, боротьба зі змінами клімату, допомога країнам третього світу, забезпечення гендерної рівності й мирне врегулювання конфліктів у гарячих точках. З головної трибуни генеральний секретар Організації закликає міжнародну спільноту перейти від голосних обіцянок до реальних кроків.

"Ми повинні ставити людей у центр нашої роботи – щодня, за будь-яких обставин. Багато з них почуваються розчавленими, відкинутими й залишеними. Машини відбирають у них роботу, торговці людьми – їхню гідність, демагоги крадуть у них права, командувачі війни – забирають їхні життя, викопні копалини – позбавляють їх майбутнього. Та попри все вони вірять у дух та ідеї, які нас об'єднують, в ООН. Але чи вірять вони в нас, лідерів? Ми повинні піклуватися про них і захистити їхні інтереси", – наголосив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Його думку продовжує й американський президент Дональд Трамп. Однак твердить: долати критичні проблеми державам слід через націоналізм.

"Якщо ви хочете свободи, пишайтеся своєю країною. Якщо ви хочете демократії, бережіть суверенітет, якщо хочете миру – любіть свій народ. Мудрі лідери завжди ставлять добробут своїх людей та держави понад усе. Майбутнє не належить глобалістам, майбутнє належить патріотам, суверенним та незалежним державам, які захищають своїх громадян, поважають сусідів та розбіжності, які роблять кожну країну особливою", – зауважив президент США Дональд Трамп.

Під час виступу жодного разу не згадав Росію. Утім, прибуваючи до штаб-квартири ООН, глава Білого дому нагадав про потребу підтримувати країни, які, зокрема, постраждали від російської агресії. Чільник США пригрозив заморозити військову допомогу Україні, якщо Європа сама не почне активніше допомагати Києву грошима. Обіцяну фінансову допомогу в розмірі майже 400 мільйонів доларів Вашингтон уже переказав повністю. Вони мають бути використанні на оборонні потреби України.

"Я продовжу затримувати військову допомогу, допоки Європа та інші країни не почнуть допомагати Україні. Зараз вони цього не роблять, лише Сполучені Штати. Ми викладаємо чимало грошей. І я запитую себе: чому так? Хочу, аби Європа також допомагала Україні фінансами", – заявив Трамп.

Участь у відкритті сесії взяли й вітчизняні представники на чолі з президентом України Володимиром Зеленським. Він уперше виступатиме на головній трибуні ООН у середу 25 вересня. Також візьме участь у саміті щодо цілей сталого розвитку й проведе низку двосторонніх зустрічей.

Натомість делегація Росії була на засіданні не у повному складі. Десятьом російським дипломатам США відмовили у видачі віз. Серед них – і член Ради Федерації Костянтин Косачов, який перебуває в чорному списку Вашингтона. Санкції проти нього наклали через можливе втручання у президентські вибори в Америці 2016-го та ворожу для Штатів діяльність.

Сесійний тиждень за участі лідерів держав триватиме в Нью-Йорку до 27 вересня. На дебатах у штаб-квартирі ООН очікують лідерів понад півтори сотні країн.

Христина Катарина, "5 канал"



Україна взяла участь у миротворчій місії ООН в Конго – фото

/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ
/ Facebook / Генштаб ЗСУ Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну