УКР РУС
» » Це був не Instagram: на результати парламентських виборів найбільше вплинуло телебачення – дослідження
Всі новини

Це був не Instagram: на результати парламентських виборів найбільше вплинуло телебачення – дослідження

Телебачення було основним джерелом отримання інформації під час виборчої кампанії для переважної більшості українців, крім молоді. Такі дані соціологічного опитування оприлюднила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, пише "Укрінформ".

"Доводилося чути під час виборчої кампанії, що от, все, телебачення закінчилося, розпочалася ера соціальних мереж і взагалі, не просто соціальних мереж, а Instagram, що Instagram "зробив" вибори. Це не так. Телебачення як було основним інформаційним джерелом, так і є для 70% виборців", – сказала Бекешкіна.

За її словами, чим старшим є виборець, тим більше значення для нього має телебачення. Згідно з результатами опитування, у віковій групі 45-60 років ТБ було основним інформджерелом для 82% виборців, у групі 30-44 років – для 62% респондентів, у віковій групі 18-29 років – для 52% (в цій групі сайти слугували основним джерелом інформації для 60% виборців, соціальні мережі – для 46%).

Дослідження показало, що серед партій-переможниць на дострокових виборах до Верховної Ради найактивніше користуються соцмережами виборці "Слуги народу", "Голосу", "Європейської солідарності", значно менше – "Батьківщини" та "Опозиційної платформи – За життя".

Соціологи зауважили, що виборці довіряли різним телеканалам. Зокрема, виборці "Слуги народу" найбільшу довіру мали до каналу "1+1" (53%), далі йдуть "Інтер" (34%), "Україна" (25%), ще 20% не довіряли жодному з телеканалів.

Натомість, виборці партії "Опозиційна платформа – За життя" найбільше довіряли каналу "112 Україна" (48%), "Інтеру" (46%), NewsOne (35%); виборці "Батьківщини" – телеканалам "1+1" (44%), "Інтер"(39%), "112 Україна" (27%), "Україна" (27%); виборці "Європейської солідарності" – "1+1" (34%), "5 каналу" (32%), "Прямому" (29%).

Зазначається, що загальнонаціональне дослідження громадської думки населення України було проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 8 до 20 серпня 2019 року. Опитування проводили в 104 населених пунктах у всіх областях, крім анексованого Криму. В Донецькій і Луганській областях опитування проводили тільки на територіях, що контролюються Україною. Всього було опитано 2040 респондентів. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що 83% українців вважають себе патріотами.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну