УКР РУС
» » "Смотрящі", докази з інтернету та відставка Кличка: основні заяви голови ОПУ Богдана
Всі новини

"Смотрящі", докази з інтернету та відставка Кличка: основні заяви голови ОПУ Богдана

Офіс президента спрямує до правоохоронців інформацію про можливі корупційні схеми в Київраді. Про це заявив очільник відомства. Андрій Богдан також повідомив, що він кілька разів зустрічався з головою КМДА. І Віталій Кличко в розмові нібито підтвердив, що не контролює Київраду, і йому доводиться йти на компроміс зі "смотрящими". Про це Богдан заявив під час брифінгу. Більше про пресконфернцію – від кореспондента "5 каналу" Сергія Барбу.


В ОПУ знову наголосили, що не відмовляються від ідеї розділити посади міського голови і голови КМДА, які наразі займає Віталій Кличко. Сьогоднішній вихід глави Офісу президента можна вважати реакцією на пресконференцію столичного очільника, яка відбулася напередодні.

Андрій Богдан наголосив, що мав декілька зустрічей із Віталієм Кличком, на яких останній нібито визнав, що не контролює Київраду, і щоб забезпечити ефективні голосування депутатів, мусить домовлятися із так званими "смотрящими". Також Богдан поділився певними публікаціями у ЗМІ, які ОПУ вважає доказами столичної корупції – пообіцяв передати їх правоохоронцям.

В Офісі президента головою КМДА хочуть бачити іншу людину, хоча й уточнюють, що сам Кличко після звільнення теж може знову претендувати на призначення. Інших кандидатів не називалося. Також Богдан розповів про випадок, коли йому самому начебто запропонували стати учасником корупційної схеми. Хоча доказів у нього немає.

"Декілька днів тому до мене виходив один із адвокатів, який представився адвокатом одного з таких "смотрящих", який заважає пану Кличку ефективно керувати містом. І висловив таку пропозицію, що робота з місцевим бюджетом Київської ради і КМДА дозволяє їм отримувати 40$ млн на рік. Попросив не рухати голову КМДА і запропонував цей бюджет розділити навпіл. Я не був готовий до такої розмови і не зафіксував її", – розказав чільник ОПУ.

Він знову запропонував Віталію Кличку самостійно покинути посаду голови Київської міської адміністрації.

Серед іншого, представник команди президента Володимира Зеленського озвучив їхнє бачення святкування Дня Незалежності. Замість параду – тепер буде хода.

"На честь Дня Незалежності в Києві відбудеться Хода гідності. Цього року Україна святкуватиме День Незалежності в новому форматі. Планується, що Хрещатиком пройдуть представники різних родів військ Збройних сил України. Ветерани АТО зможуть приєднатися до представників своїх бригад. Разом із військовими у заході візьмуть участь медики, вчителі, спортсмени, дипломати і волонтери. У ході візьме участь президент Володимир Зеленський та керівництво держави", – зачитав Богдан.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв розглянути питання звільнення Кличка на засіданні уряду.

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну