УКР РУС
» » "Богдан фактично заявив про власний злочин": Чорновіл пояснив, як керівник ОПУ "зманіпулював рішенням КСУ"
Всі новини

"Богдан фактично заявив про власний злочин": Чорновіл пояснив, як керівник ОПУ "зманіпулював рішенням КСУ"

Дискусія навколо посади чільника Київської міської держадміністрації зійшла в тему "смотрящих". Таку думку в коментарі "5 каналу" висловив політолог Тарас Чорновіл.

"Богдан сьогодні фактично заявив про власний злочин. Він, по суті, сказав, що особисто відмовляється виконувати рішення Конституційного суду. За таке треба сидіти в тюрмі. Він зманіпулював нормами рішення Конституційного суду, які були винесені на основі Конституції, а не закону", – пояснив Чорновіл.

Зазначимо, під час брифінгу Богдан заявив, що рішення Конституційного суду втратило дію саме через зміну закону. За словами Чорновола, дійсність норми визначає тільки КСУ, а зміна закону в 2019 році не грає тут жодної ролі.

"Є окрема норма, де здійснення самоврядування в Києві відбувається за окремими законами. Але пряма норма, що обраний людьми мер очолює виконавчий орган міської влади. Якраз тому, що в Києві не виконком, а адміністрація, і була введена норма закону, що президент не призначає того голову адміністрації, якого хоче, а надає повноваження виключно тій людині, яку обрали кияни. Це пряма норма Конституції. І Богдан заявив, що їм ця норма не подобається, вона їм не вигідна, тому що їхні фінансисти і спонсори хочуть узяти під контроль Київ уже, і тому не хочуть чекати наступних виборів", – припустив політолог, додавши, що якщо Кабмін проголосує за це рішення, воно буде злочинним – такі дії можна розцінювати як узурпацію влади.

Чорновіл розглядає виступ керівника ОПУ як відповідь-реагування саме на нещодавні заяви Кличка щодо конфлікту з президентом Зеленським.

"Зараз зійшли в тему смотрящих. Чи все впорядку в Кличка? Не впевнений, що там усе чисто, чесно і з мостами, й з усім. Але коли нам пропонують замість реального очищення влади війну "смотрящих", і коли замість одних через мажоритарні округи заводять людей київського будівельного магната Андрія Вавриша, про якого згадував і Кличко, що він явно людина, яка хоче взяти у повне управління Київ. Не заходити на посаду міського голови, а в тіньовій сфері взяти контроль над будівництвом у столиці", – посянив свою думку політолог.


Нагадаємо, Офіс президента спрямує до правоохоронців інформацію про можливі корупційні схеми в Київраді. Про це заявив чільник відомства. Андрій Богдан також повідомив під час брифінгу, що, він кілька разів зустрічався з очільником КМДА. І Віталій Кличко в розмові нібито підтвердив, що не контролює Київраду і йому доводиться йти на компроміс "смотрящими". 

Минулого тижня чільник Офісу президента України відправив лист із проханням звільнити голову КМДА Києва Віталія Кличка.

Своєю чергою, глава Кабміну Володимир Гройсман заявив, що уряд розгляне питання про погодження звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації на найближчому засіданні.

Нагадаємо, брати Клички подали позов до суду проти "1+1", аби захистити свою честь та гідність.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну