УКР РУС
» » Учасники "Ігор Нескорених" – це частина великої команди "Україна" і на полі бою, і в спортивних змаганнях – Климпуш-Цинцадзе
Всі новини

Учасники "Ігор Нескорених" – це частина великої команди "Україна" і на полі бою, і в спортивних змаганнях – Климпуш-Цинцадзе

У Києві розпочався фінальний етап спортивних тестувань в рамках відбору збірної України на "Ігри Нескорених", які відбудуться наступного року в Гаазі у Нідерландах. Цього року у випробуванні бере участь рекордна кількість українських учасників – 170 ветеранів та військовослужбовців. Під час виступу перед спортсменами віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, кандидат в народні депутати від "Європейської Солідарності" Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила: "Ви є частиною вeликої команди "Україна" – і на полі бою, і в спортивних змаганнях". Про це йдеться у повідомленні на сайті "ЄС".

Міністр у справах ветеранів, кандидат в народні депутати від "Європейської Солідарності" Ірина Фріз теж привітала "Нескорених". 

Вона написала на своїй сторінці у мережі Facebook: "Удачі всім, хто бере участь. Ви вже переможці!". У Міністерстві наголошують, що стратeгічна мета "Ігор Нескорених" - повeрнути вeтeранів до мирного життя, дати шанс на відновлення і подальший рух вперед.

Зауважимо, організатори "Ігор Нескорених" в Україні повідомляють: цього року змінились критерії відбору за рекомендацією міжнародної Фундації "Ігор Нескорених". Відтепер першорядними є не спортивні результати, а мотивації учасників та потенційний вплив участі в "Іграх Нескорених" на їхню реабілітацію після травм та поранень. Саме тому, окрім спортивних випробувань, на учасників очікує кілька етапів співбесід з представниками організаційного комітету – як на спортивних тестуваннях, так і на Національних Іграх.


Цікаво, що учасники минулорічних збірних долучилися до проекту вже як асистенти тренерів, і тепер підтримують та консультують спортсменів у ході випробувань та змагань.

Фінальна частина відбору відбудеться 8 вересня у Києві. Тоді й буде визначений склад збірної України.

Довідка. "Ігри Нескорених" – це спортивні змагання для бійців, які зазнали травм. Започатковані у 2014 році британським Принцом Гаррі. Українська збірна вперше взяла участь в Іграх Нескорених у 2017 році в Торонто у Канаді. Благодійний Фонд Порошенка є партнером збірної України на "Іграх Нескорених-2020", зокрема забезпечує підтримку національного відбору, підготовку та участь Національної збірної у фінальній частині змагань, які відбудуться у Гаазі. 

Як повідомляв 5.UA, востаннє змагання "Ігри нескорених" відбулися у жовтня 2018 року в Сіднеї в Австралії. Цьогоріч у них взяли участь команди з 18 країн: Афганістану, Австралії, Канади, Естонії, Данії, Франції, Грузії, Німеччини, Іраку, Італії, Йорданії, Нідерландів, Нової Зеландії, Польщі, Румунії, України, Великої Британії, США. Церемонія закриття відбулася 27 жовтня.

Дивіться також фотогалерею за темою:



ФОТО: Як діаспора в Канаді вітала українську команду – тріумфатора "Ігор Нескорених-2017"

/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook
/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook
/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook
/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook
/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook
/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook
/ Invictus Games: Team Ukraine / Facebook Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну