УКР РУС
» » Парламентські вибори: топ-20 відомих політиків, які пролетіли повз Верховну Раду
Всі новини

Парламентські вибори: топ-20 відомих політиків, які пролетіли повз Верховну Раду

Дострокові парламентські вибори стали фатальними для багатьох нинішніх нардепів і відомих політиків, які провели в Раді чи не пів своєї кар'єри.



Володимир Гройсман – займав крісло спікера парламенту, поки не був призначений прем'єр-міністром України. Партія "Українська стратегія Гройсмана" набрала лише 2,33%.



Олег Ляшко – головний шоумен ВР, депутат із 2006 року, "Радикальна партія Олега Ляшка" набрала близько 4% голосів.



Сергій Ківалов – автор скандально відомого мовного закону Ківалова-Колесніченка (2012 рік), він програв кандидату від партії "Слуга народу" Олексію Леонову у 135-му окрузі Одеси.



Ігор Смешко – ексголова СБУ часів Леоніда Кучми, його партія "Сила і честь" набрала 3,8% голосів.



Неля Штепа – колишня чільниця міста Слов'янськ, ексрегіоналка, у 2014 році обвинувачувалася в "посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей", балотувалася від партії "Опозиційна платформа – За життя" під № 74 у списку.



Євгеній Мураєв – колишній власник телеканалу NewsOne, лідер списку "Опозиційного блоку", вважає Революцію Гідності "державним переворотом", а війну з Росією – "громадянським конфліктом".



Олександр Вілкул – другий номер у списку "Опоблоку", за президентства Віктора Януковича працював віцепрем'єром в уряді Миколи Азарова.



Віталій Хомутиннік – ексрегіонал, чотири рази входив до фракції "Партії регіонів", а в нинішньому парламенті очолював депутатську групу "Відродження".



Борис Колесніков – колишній віцепрем'єр і міністр інфраструктури в уряді Азарова, у 49-му окрузі Донецької області поступився місцем Валерію Гнатенку від блоку "Опозиційна платформа – За життя".



Брати Добкіни – ексгубернатор Харківської області часів Януковича Михайло балотувався від політичної сили "Опозиційний блок", який не пройшов позначки 5%, а також його брат Дмитро, який балотувався також від цієї політсили в окрузі № 178 Харківської області.



Олена Бондаренко – ексрегіоналка, критик Революції Гідності, яку в ефірі російських каналів називала "гнилим Майданом", виїхала в Росію після подій зими 2013-2014 років.



Геннадій Кернес – міський голова Харкова, який входив до першої десятки "Опоблоку", також залишився без депутатського мандату.



Андрій Садовий – міський голова Львова, який очолив власну політичну партію "Самопоміч", партія набрала лише 0,63% голосів.



Надія Савченко – підозрювалася в підготовці держперевороту і теракту у Верховній Раді, балотувалася в окрузі № 51 Донецької області як самовисуванець-мажоритарник і набрала лише вісім голосів.



Костянтин Жеваго – мав депутатський мандат із 1998 року, один із найбагатших українців, програв на виборах 25-річному проєктному менеджеру ProZorro Олексієві Мовчану від "Слуги народу".



Вячеслав Богуслаєв – ексрегіонал, керівник запорізького промислового гіганта "Мотор Січ", програв вибори 29-річному весільному фотографу Сергію Штепі від "Слуги народу".



Анатолій Гриценко – колишній міністр оборони і депутат двох скликань Ради (2007−2014), встиг програти дві парламентські і три президентські кампанії поспіль, партія "Громадянська позиція" набрала трохи більше 1% голосів.



Міхеіл Саакашвілі – колишній губернатор Одеської області і експрезидент Грузії, партія "Рух нових сил" набрала 0,46%.



Михайло Поплавський – ректор Київського національного університету культури і мистецтв, очолив список "Аграрної партії", втім навіть підтримка Олега Винника не привела його до перемоги – партія набрала 0,5% голосів.



Сергій Пашинський – нардеп від "Народного фронту", очолював парламентський комітет із питань нацбезпеки і оборони, програв вибори Володимиру Арешонкову від "ЄС" у 64-му окрузі Житомирської області.

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що брат Віктора Медведчука програв на мажоритарному окрузі в Луганській області.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну