УКР РУС
» » На станції "Академік Вернадський" проголосували полярники – яка була явка
Всі новини

На станції "Академік Вернадський" проголосували полярники – яка була явка

На станції "Академік Вернадський" закінчилося голосування на позачергових виборах до Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України. "До нього (голосування – ред.) долучилися 12 учасників 24-ї Української антарктичної експедиції, тобто явка традиційно становить 100%. Голосування розпочалося о 8:00 за місцевим часом (о 14:00 за київським) і тривало 30 хвилин", – йдеться у повідомленні. Полярники та полярниці голосували лише за загальнонаціональними списками партій. Спецдільниця в Антарктиді не прикріплена до жодного з мажоритарних округів. Станція "Академік Вернадський" розташована за 15 тисяч км від Києва і є найвіддаленішою виборчою дільницею України, тож виборча процедура тут має свої особливості. Зокрема, полярники використовують не "живі" бюлетені, а їхні роздруковані сканкопії, які напередодні надсилає ЦВК. У день виборів в одному з приміщень станції встановлюють саморобну кабінку для голосування та урну. Відтак у присутності всіх членів експедиції відбувається підрахунок голосів, а сканкопію протоколу результатів голосування відразу через інтернет надсилають у Київ. Відповідальність за забезпечення процесу голосування покладено на виборчу комісію, створену з числа учасників експедиції. Напередодні ЦВК затвердив склад комісії на цій спецдільниці, головою було визначено начальника 24-ї УАЕ Ігоря Дикого. Полярники голосували на станції в приміщенні бару "Фарадей". Після голосування та підрахунку голосів оригінали документів переклали в конверти та опечатали їх. За нагоди ці документи передадуть до ЦВК.
На станції 'Академік Вернадський' проголосували полярникиmon.gov.ua У МОН нагадали, що учасники українських антарктичних експедицій мають можливість реалізувати своє виборче право на станції "Академік Вернадський" з 1998 року. Вони можуть взяти участь в обранні президента та парламенту, проте не голосують за кандидатів в одномандатних округах та не беруть участі у місцевих виборах.
На станції 'Академік Вернадський' проголосували полярникиmon.gov.ua Як повідомляв 5.UA, позачергові вибори до Верховної Ради тривають в Україні. О 8:00 по всій Україні відкрилися виборчі дільниці, працюватимуть вони до 20:00. Голосування відбувається за змішаною виборчою системою. У бюлетені за партійними списками представлено 22 політичні партії. А в мажоритарних округах балотується понад три тисячі кандидатів. Станом на 16:00 за даними зі 140 із 199 округів явка виборців на позачергових виборах народних депутатів України становить 36,11%. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну