УКР РУС
» » "До війни не звикають, з нею зживаються": армійці ЗСУ розповіли про загострення на позиціях біля окупованої Горлівки
Всі новини

"До війни не звикають, з нею зживаються": армійці ЗСУ розповіли про загострення на позиціях біля окупованої Горлівки

Без втрат в лавах українського війська минула доба на сході. Про це інформують в пресцентрі операції Об'єднаних сил. Назагал бойовики здійснили 21 обстріл. На підступах до окупованої Горлівки – загострення. У ніч проти суботи ворожа зброя тут не стихала до самого ранку, кажуть армійці. Російсько-окупаційні війська стріляли з усього, що в них було – від стрілецької зброї до мінометів. Репортаж кореспондента "5 каналу" Євгенії Китаївої.

Звідси до окупованої Горлівки лічені кілометри. Російсько-окупаційні війська тут добре закріпилися і поводять себе агресивно.

Армієць ЗСУ з позивним "Днєпр" каже: "Загострення пішло на нашій ділянці, провокації. Затишшя, потім знову загострення починається, потім знову затишшя і знов загострення. Ось цю ніч майже не спали. Обстріл позицій з крупнокаліберного кулемета, зі стрілецької зброї. Всю ніч".

"Висоти дають можливість працювати їхнім снайперам, що тут доволі часто й відбувається. У нас в основному втрати через вогонь снайперських гвинтівок", – каже військовослужбовець ЗСУ з позивним "Шаман".

Терикони, на яких закріпилися бойовики, тут майже з усіх сторін. Армійці постійно пильнують позиції супротивника.

"Ця ділянка досить специфічна через те, що тут знаходиться багато териконів, багато промзон, шахт різних. Важко пересічна місцевість. З висот, звісно, ведеться вогонь. Досить так специфічно і важко тут воювати", – каже армієць з позивним "Шаман".


Неподалік українських укріплень руїни колишніх шахт. Це результат роботи ворожої артилерії. Для армійців ворожі гранатомети серед білого дня – це норма. Вони звикли до провокацій та підступності бойовиків.

"Я вважаю, що це війна підла з їхньої сторони. Ми до них в гості на танках не їздимо. Це наша земля – Донбас, Крим, Запоріжжя, Луганськ. Ми тут на своїй землі", – говорить "Днєпр".

Для бійця з позивним "Днєпр" це перша ротація у зону бойових дій. Каже, саме тут зустрів справжніх друзів, які спочатку навчали та пояснювали, а нині, у разі потреби, одразу підставляють дружнє плече: "До війни не звикають, просто з нею зживаються. Страшно. Завжди страшно. Свистить, ну а що?".

Разом із хлопцями тут служить і "Вітьок", саме такий позивний у дівчини родом з Новоайдара. Війна прийшла у її дім. Каже, саме тому й підписала контракт зі Збройними силами.

"Я йшла захищати свою сім'ю і свій дім, якого це торкнулося. Коли в 2015-му побудинку били Гради, коли люди їхали. Це страшно. Я захищати прийшла. Я спокійна, бо вдома у мене все добре", – каже дівчина.


Армійці ЗСУ розповіли про загострення на позиціях біля окупованої Горлівки5 канал

Це вже третя її ротація у зону бойових дій. Дівчина звикла до обстрілів та провокацій. Але єдине до чого не може звикнути – це втрати побратимів: "Найважче – це втрачати людей, з якими ти служиш. Це найболючіше. У 2017-му році загинув мій дуже близький друг і це було найболючіше, це дуже важко. Це був обстріл кулеметний".

На зміну суму від утрат приходять гарні новини з дому. Кажуть, саме заради миру і спокою своїх родин і продовжують тримати оборону на фронті.

Військовослужбовець ЗСУ Володимир розповідає: "У мене сьогодні радість, дружина народила доньку мені. Дружина, дякую тобі, дуже люблю. Сподіваюсь, як вернусь, все буде нормально. Спасибі за доньку".

Євгенія Китаїва, Анна Кудрявцева, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею за темою:



"Романтика" Приазов'я: життя під прицілом ворога у Широкиному – ФОТО

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал Російські літаки нарізають кола в небі
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну