УКР РУС
» » Бізнес перестав скаржитися на корупцію в АМКУ – Європейська бізнес асоціація
Всі новини

Бізнес перестав скаржитися на корупцію в АМКУ – Європейська бізнес асоціація

Український та іноземний бізнес перестав скаржитися на корупцію до Антимонопольного комітету та почав схвально відгукуватися про відомство після спрощення процедури отримання дозволів на проведення концентрацій. Про це 112.ua заявила виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Ганна Дерев'янко.

Зі слів Дерев'янко, навіть компанії, які не згодні з висновками АМКУ щодо штрафів, впевнені, що на його підсумкове рішення не впливала корупційна складова.

"Від компаній, що входять до ЄБА, я не чула скарг на корупцію в АМКУ. Більше того, нині стало легше отримувати дозвіл комітету на проведення концентрацій, ніж це було при комітетах колишніх складів. Цей процес відбувається ефективніше, ніж раніше. Якщо немає законодавчих перешкод – дозволи видаються", – цитує видання слова Дерев'янко. 

Вона також зауважила, що бізнес традиційно оскаржує в судах штрафи АМКУ – але це його законне право, яким він і користується.

"Очевидно, що якщо бізнес не згоден з рішенням комітету, йому слід звертатися до суду", – зазначила виконавчий директор і додала, що більшість скарг, які надходять до асоціації, пов'язані з діями інших держорганів.

Дерев'янко також похвалила голову Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва за позитивні зміни у роботі регулятора: "Він прийшов з бізнесу. Абсолютно розсудлива людина, хороший юрист"

За її словами, було би неправильно стверджувати, що всі рішення комітету залежать тільки від Терентьєва. Впевнена, що рішення ухвалюються колегіально членами комітету і голова не може на них впливати, навіть якщо вони займають протилежну позицію.

У коментарі виданню Дерев'янко також наголосила, що великою відмінністю від попередніх складів є відкритість чинного комітету та його готовність до діалогу з учасниками ринку.

Водночас у ЄБА висловилися за врегулювання на законодавчому рівні розміру штрафів, які накладаються АМКУ на компанії.

"Одна з проблем – велика вилка мінімального і максимального штрафів, який може призначити комітет. Мінімальний і максимальний розмір штрафів дуже різняться. Комітет найчастіше штрафує ближче до найвищої позначки. Ми вважаємо, що це питання має бути врегульовано на законодавчому рівні. Слід запровадити більш чітку градацію, що знаходиться в площині компетенції Верховної Ради", – резюмувала виконавчий директор Європейської бізнес асоціації.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну