УКР РУС
» » "Так само чекаємо їх додому і пам'ятаємо": підтримати українських моряків вийшли сотні людей в різних регіонах
Всі новини

"Так само чекаємо їх додому і пам'ятаємо": підтримати українських моряків вийшли сотні людей в різних регіонах

Сьогодні, 25 травня, рівно півроку з моменту захоплення Росією українських кораблів та їхніх екіпажів у Чорному морі. По всій Україні проводять акції на підтримку незаконно заґратованих військовослужбовців.

Київ

Близько сотні людей вийшли в середмістя столиці, на Майдані Незалежності. В руках тримали державний та військово-морський прапори. Принесли також плакати та паперові кораблики. Учасники акції озвучили імена всіх 24-х незаконно заґратованих моряків і закликали долучатися до акції всіх небайдужих.

Миколаїв

У Миколаєві близько сотні учасників зібралися поблизу Меморіалу "Струни пам’яті".


Люди принесли світлини військовополонених українських моряків, які півроку перебувають у в'язницях Росії. Водночас, у руках тримали прапори Військово-Морських сил та 36-ї бригади морської піхоти, яка дислокується в Миколаєві.

Крім того, діти зробили жовті і сині паперові кораблики з назвами захоплених катерів та розклали біля меморіалу. У такий спосіб учасники акції висловили слова підтримки та подяки українським військовополоненим морякам.


Акція на підтримку полонених моряків5 канал

"Насамперед ,Крим – це Україна , і там, де є несправедливість, це дуже торкається душі. Ми знайомі з декількома сім’ями і дуже співчуваємо. І намагаємося таким чином їх підтримати", - поділилася учасниця акції Юлія Немлій.

"Я прийшла підтримати Андрія Ейдера та інших військовополонених моряків. Тому що мені їх шкода , як вони там сидять і не бачать своїх рідних та близьких", - додає учасниця акції Лідія Немлій.

Запоріжжя

У Запоріжжі також відбулася акція на підтримку військовополонених українських моряків.

У середмісті встановили стенд зі світлинами всіх 24-х захоплених військовослужбовців. Також підняли прапори України та Військово-морських сил. Крім того, учасники акції зробили паперові кораблики. Їх запустили на воду у фонтані. Таким чином учасники висловили солідарність із українськими моряками.

"Резонанс – громадський резонанс по всій країні, по всій Європі, по всьому світу. І тоді, може, прислухаються до голосу людей. Перше питання, яке стоїть наразі – це визволення наших полонених", - переконаний учасник акції Андрій Хімічев.

"Сьогодні спливає рівно півроку, як наші полонені моряки знаходяться в полоні Російської Федерації. За ці півроку, ми хочемо їм нагадати, що нічого не змінилось, ми так само чекаємо їх додому і так само їх пам'ятаємо. Почути нас мають оті хлопці, які в полоні зараз, по-друге, нас має почути міжнародне товариство, яке зараз приймає рішення, це морський трибунал ООН, по-третє, ми хочемо, щоб всі українці знали, що Україна своїх не кидає", - наголосив організатор акції Олександр Лебідь.


Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, Міжнародний трибунал ООН зобов'язав Росію негайно відпустити полонених моряків ВМСУ та звільнити три українські кораблі.

Рішення Трибуналу прокоментував вже керівник адвокатської групи, яка захищає моряків, Микола Полозов.

Як повідомляв 5.UA, ранком неділі, 25 листопада, в районі Керченської протоки корабель РФ протаранив український буксир. Унаслідок зіткнення в українського судна були пошкоджені головний двигун та обшивка. Потому з'ясувалося, що РФ застосувала зброю проти корабля ВМС ЗС України та захопила українські судна.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну