УКР РУС
Всі новини

Під Києвом лікар згубив пацієнтку - новини сьогодні

Українські лікарі останнім часом все частіше опиняються в центрі скандалів. Так, у Житомирській області в лікарні померла багатодітна породілля з дитиною. Під Черніговом за аналогічну трагедію на два роки засудили анестезіолога. В Одеській області мати-одиначка звинуватила ескулапів у смерті 8-річного сина.

І ось черговий випадок. Днями прокуратура повідомила про підозру лікарю-невропатологу однієї з районних лікарень Київської області. Медику інкримінується те, що у травні минулого року з його вини померла пацієнтка.

Подробиці — у публікації OBOZREVATEL.


Наталія Зінкевич з онуком


Три дні пекла

Жителька с. Гайворон Володарського району Наталія Зінкевич, у минулому акушер із 16-річним стажем, відчула нездужання: у жінки сильно розболілася голова і з'явилася нудота.

Дочка Наталії Марія Гук одразу відвезла матір у Володарську центральну районну лікарню, де пацієнтку поклали в терапевтичне відділення. Але вже наступного дня через погіршення здоров'я Наталію перевели у неврологічне відділення. На третій — у реанімацію.

"Мама зайшла в лікарню своїми ногами, а через три дні лікарі довели її до реанімації... Весь цей час я неодноразово просила медиків сказати мені діагноз, але вони не говорили. Думаю, вони не знали, що з нею", — каже Марія.

Жінка згадує, що протягом усього перебування її матері в лікарні їй доводилося щоразу вимагати, а іноді благати медиків вживати заходів з лікування матері, оскільки бачила, що жінці ставало все гірше. Медики ж, стверджує Марія, говорили, що у пацієнтки підвищений цукор.


Наталія три дні перебувала у Володарській ЦРЛ


Марія Гук вирішила, що лікарі районної лікарні неналежним чином виконують свої обов'язки, тому наполягла, щоб її матір перевезли до Київської обласної лікарні, що і було зроблено.

Але, незважаючи на всі зусилля, врятувати пацієнтку київським медикам не вдалося. Причиною смерті, як засвідчила експертиза, стала церебральна недостатність і гнійний менінгоенцефаліт.


Дані реєстру судових рішень


Провина лікаря?

Незважаючи на тяжкість втрати, Марія через кілька днів після поховання мами написала заяву в поліцію. Розслідування засвідчило, що між порушеннями, які були допущені одним із лікарів районної лікарні при наданні медичної допомоги потерпілій та настанням смерті вбачався прямий причинно-наслідковий зв'язок. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

У прокуратурі зазначають, що у смерті Наталії може бути винен лікар-невропатолог Володарської ЦРЛ. За нашими даними — це Олександр К. Як зазначають правоохоронці, медик не провів належну діагностику, своєчасно не встановив діагноз і, як наслідок,не провів необхідного лікування.

OBOZREVATEL звернувся по коментар до лікаря-експерта Віктора Литвиненка. На його думку, смерть пацієнтки — це сто відсотків недбалість лікаря, який її вів.

"Симптоми — це перше, з чим пацієнт приходить до лікаря. Далі лікар проводить низку лабораторних та інструментальних методів дослідження, після яких встановлюється попередній діагноз і далі диференціальна діагностика. Після всього — остаточний діагноз і лікування пацієнта", — розповів він.


Пацієнтці надавали допомогу у Володарській ЦРЛ


Боротьба за справедливість

На сьогодні кримінальне провадження відкрите за ст. 140 ч. 1 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медпрацівником професійних обов'язків). Санкція передбачає до двох років позбавлення волі.

За словами Марії, Олександр К. є кумом її рідного дядька. Однак цей факт не зупинив жінку.

"Зроблю все, щоб винний зазнав покарання", — наголосила Марія.

Перше судове засідання у цій справі відбудеться в кінці квітня.

(Далі буде...)

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Читайте всі новини по темі "Ексклюзив" на сайті "OBOZREVATEL".

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну