УКР РУС
» » "4-річний хлопчик блукав вулицями": в Черкасах виявили горе-матір – жахнулися навіть патрульні
Всі новини

"4-річний хлопчик блукав вулицями": в Черкасах виявили горе-матір – жахнулися навіть патрульні

Антисанітарія та безлад – в таких умовах живуть діти в черкаській родині. Відомо про це стало випадково. 4-річний хлопчик сам блукав вулицями, його знайшла та передала патрульним жінка. А коли правоохоронці привезли хлопчика додому – жахнулися від умов, у яких живе дитина. Дорослих вдома не було, без нагляду там перебувала ще одна дитина, яка повзала по підлозі.


4-річного Олексія патрульним передала жінка, яка знайшла хлопчика. Він сказав, що пішов гуляти і загубився. Разом із патрульними відшукали будинок за кілька кварталів.

"Зайшли до квартири, двері будинку були відкриті. Вдома нікого не було, ні мами, ні тата", – згадує патрульний Артур Головчак.

Просто біля порогу брудною підлогою повзала однорічна дитина. У квартирі – гармидер та антисанітарія, електродроти висіли просто над головою, а з обдертих стін обсипався тиньк.

Дітей нагодували сусіди та заспокоїли, патрульні почали шукати батьків. Малюки, за підрахунками поліцейських, були самі вдома не менш як 2,5 години. Врешті знайшли матір. Та виправдовується: їздила у справах, із журналістами розмовляти відмовляється.

21-річна Олена своєї провини не бачить, патрульним пояснює, що виховують дітей із чоловіком як уміють. Щоб привести квартиру до ладу та придбати дітям необхідні речі – не мають грошей.

На підлозі в кухні калюжа – тече несправний кран. З їжі вдома – лише залишки макаронів. Невдовзі додому приїхала бабуся, побачивши правоохоронців, швидко пішла геть.

За перебігом інциденту спостерігають сусіди. Кажуть: навіть не знали, що діток двоє, адже горе-матір найменшого з квартири не виводила. Натомість, чують, що у помешканні постійні лайки та бійки.

"Двері завжди відчинені. Єдине, що ми просили – аби двері були зачинені та щоб був дзвінок. Ми свій вимкнули, бо всі служби дзвонять до нас, це просто нестерпно. Ми їм кажемо, до них не доходить", – каже сусідка Ніна Коваль.

До родини часто навідуються соцслужби, однак усередину їх жодного разу так і не пустили. Інспектори кажуть: діти в садочок не ходять, на обліку в поліклініці не перебувають.

"Якщо вона не піде і не напише заяву, і дитину ми не влаштуємо, для початку, в санаторій, а далі з маленьким… якщо вона не напише заяву в реабілітаційний центр, у нас є для таких маленьких, якщо вона не зрозуміє, це залежить від завтрашнього дня… Тоді готуємо рішення на засідання виконкому і після виконкому ми маємо право приїхати і просто забрати дітей", – наголошує начальник служби у справах дітей Черкаської міської ради Світлана Шишлюк.

Де буде краще дітям – вдома чи в дитбудинку – чиновники мають вирішити до кінця тижня.

Яна Лимаренко, В'ячеслав Ромодан, Черкаси, "5 канал"

[b][/b]

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну