УКР РУС
» » "Літаючі" рекламні щити, дахи й дерева: підсумки 2-го дня шторму в Україні
Всі новини

"Літаючі" рекламні щити, дахи й дерева: підсумки 2-го дня шторму в Україні

Будьте обережні. Пів-України накрила негода. Штормове попередження оголосили у 15-ти регіонах. Сильний вітер уже наробив чимало лиха. Дві людини загинули, повалені дерева і зірвані дахи потрощили машини і погнули рекламні щити.


У Хмільнику на Вінниччині на 29-річну жінку впало дерево. Від завданих травм вона померла. Це вже друга жертва негоди в регіоні.

На Житомирщині шквальний вітер здув покрівлю з крамниці в Коростишеві. Величезний металевий лист упав на матір з дочкою. 53-річна жінка загинула, 24-річну дівчину ушпиталили з тяжкими травмами.

У Миколаєві величезне дерево впало на маршрутку, в якій їхали півтора десятка пасажирів. Гілки розтрощили лобове скло та продірявили дах – водій різко загальмував. З місця події ушпиталили двох неповнолітніх пасажирок маршрутки.

"Від дерева, яке впало на автомобіль, особи не постраждали, а постраждали від різкого гальмування автомобіля. Водій від госпіталізації відмовився, було госпіталізовано дві дівчини з травмами", – розповів Денис Лучин, командир аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС у Миколаївській області.

Наслідки негоди ліквідовують і на Рівненщині. В обласному центрі буквально "літали" агітаційний щит та огорожа сміттєвого майданчика. Внаслідок поривів вітру гілля дерева впало на маршрутку - постраждалих немає. По місту десятки дерев повиривало із корінням.

На Львівщині більш як сотня населених пунктів залишилися без електрики. Буревій зривав дахи з житлових будинків та валив дерева. Шквальним вітром також знесло металеву рекламну конструкцію.

"На території Львова та області зберігаються пориви вітру до 35-40 метрів на секунду. Звертаємося до всіх мешканців міста та області бути обережними, звертати увагу на дані конструкції та дерева, не знаходитися під ними. Також звертаємося до автовласників паркувати автомобілі у спеціальних місцях", – прокоментував Віталій Туровцев, керівник сектору зв'язків зі ЗМІ обласної ГУ ДСНС.


На Прикарпатті негода також валила дерева і руйнувала дахи та балкони. Через сильний вітер повністю знеструмлені понад десяток населених пунктів і ще більше – частково. Відновлюють електрику бригади обленерго. 

"Оскільки вітер не зупиняється, а тільки посилюється, тому одні лінії ми включаємо, інші в нас від вітрів відключаються. Основна причина – це падіння дерев на лінії з обривами проводів, а також є випадки, коли конструктиви будівель – шифер, також приводить до того, що зриває з дахів і приводить до пошкодження ліній", – пояснив Володимир Бондаренко, заступник технічного директора ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

На Закарпатті шквальний вітер зірвав дах Невицького замку, щоправда покрівля була аварійною. Реставрувати дах пам'ятки архітектури планували цього року. Навіть у держбюджеті на ці потреби було передбачено понад 10-ть мільйонів гривень.

А в середмісті столиці сильний вітер зірвав шмат даху з житлового будинку-історичної пам'ятки. Покрівля понівечила три автівки та обірвала електродроти. Рух вулицею обмежили.


"Дуже сильно "тарахтить" дах, відриваються шматки бляхи, цегли, падають вниз. Але, на жаль, жодні дзвінки на жодні лінії – ні на гарячі, ні на інші – не дали жодного результату", – розповів мешканець будинку Олександр Масишин.

До кінця доби у західних, північних та центральних регіонах вітер має послабшати. Але, за прогнозами синоптиків, у ніч на вівторок, 12 березня, пориви посиляться у східних областях.

Сніжана Юр'єва, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну