УКР РУС
» » Як провести свято і що подарувати на День святого Валентина: ТОП-10 романтичних порад
Всі новини

Як провести свято і що подарувати на День святого Валентина: ТОП-10 романтичних порад

Хоч День Святого Валентина вважається католицьким релігійним святом, а 14 лютого – день смерті священика Валентина, це свято стало популярним серед різних верств населення у всьому світі. Адже цей день – можливість зайвий раз сказати "кохаю" та проявити турботу своїй другій половинці.

Думаємо, кожен знає легенду про Святого Валентина. Священика, який попри заборону імператора Клавдія заводити військовим сім'ю, таємно одружував закоханих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, приймачка якого була сліпою. Священик оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого. З того часу пройшла вже багато років і день пам'яті Святого Валентина переріс у миле та дуже романтичне свято.

Існує думка, що сучасний День Святого Валентина – це лише маркетинговий хід. Відповідно продавці квітів та шоколаду збагачуються цього дня. Втім це можна сказати, про будь-яке інше свято: 8 березня, День матері, Новий рік і т. п. Тож не варто замислюватися про всесвітню змову, а просто проведіть приємно цей день.

Що подарувати на День Святого Валентина

Валентинка. Звичайно, це найперше, що спадає на думку, адже це традиційний символічний подарунок на День Святого Валентина. Її можна зробити власноруч, або ж купити у магазині. Варіації валентинок вражають й інколи важко обрати якусь одну. Цікаво те, що сьогодні валентинку роблять не лише з паперу, але й із тканини чи інших підручних матеріалів. Головне, це те, які слова несе ця листівка. Ви можете написати любовного вірша и просто слово "люблю". В цей день все звучить романтично.


Солодощі. Тут на допомогу прийде все, що має форму сердечка: цукерки, льодяники, печиво, тістечка і т. п. Їх можна не лише купити в магазині, але й спробувати зробити власноруч. Крім того, створити кулінарний шедевр можна і вдвох.


Квіти. Букет завжди приємно отримувати, але дехто любить кімнатні рослини. Тому варто поцікавитися у своєї половинки, що вона любить. Сьогодні у продажі є незвичні варіанти квітів: від сукулентів до хижих діоней.


Прикраси. Ювелірні вироби, звичайно, матимуть перевагу. Втім пам'ятайте, головне – увага, а не ціна подарунку. До того ж, нині звичайна біжутерія виглядає цікавіше й гарніше, ніж золото чи срібло. Крім того, сюди можна віднести й різного виду аксесуари: сумки, гаманці, ремені, парасолі, капелюхи, окуляри і т. п.


Враження. Сьогодні стає популярним такий вид подарунку, як майстер-класи, поїздки, сертифікати і т. п. Подаруйте коханій людині справді враження. Сьогодні майже будь-який вид спорту, SPA-центр чи інша організація має свої подарункові сертифікати. Як приклад, може стати політ на повітряній кулі над містом.


Як і де провести День Святого Валентина

Найпростіший спосіб відсвяткувати День закоханих – влаштувати романтичну вечерю вдома. Вдягніться святково, приготуйте разом вечерю, увімкніть романтичну музику і запаліть свічки… багато свічок. Опісля можна і кіно подивитися.


Якщо для вас вечеря вдома при свічках – звична справ, то можна "вийти в люди" і замовити столик на двох в новому або вже улюбленому ресторані. Поласуйте смачною вечерею та проведіть вечір без мобільних телефонів. Лише ви вдвох. Крім того, вам не потрібно потім мити посуд.


Якщо дозволяє гаманець (або ж можна спланувати це заздалегідь), візьміть на роботі вихідний і вируште на один день в іншу країну. Прогуляйтеся вулицями Риму, поласуйте швейцарський шоколад чи поцілуйтеся на Ейфелевій вежі. Або ж, можливо, ви хочете поніжитися на пляжі? Вибір за вами. Якщо планувати такий сюрприз заздалегідь, можна скористатися лоукостами.


Проведіть культурний вечір. Вдягніть вечірню сукню та костюм і підіть до опери. Або ж виберіть якусь виставу в театрі чи романтичний фільм у кінотеатрі. Вибір також за вами. Там ви можете поласувати закусками під час антракту або ж попкорном і напоями у кіно.


Ще один варіант, як можна відпочити, розслабитися і провести час лише в двох, це поїхати за місто у SPA-центр чи готель, який надає такі послуги. Сходіть до лазні, на масаж або просто поплавайте в басейні. На такі святкові вихідні краще взяти кілька днів.


Як повідомляв 5.ua, День закоханих можна перейменувати в день любові до себе: психолог розповіла, чим корисна самотність.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну