УКР РУС
» » Юлія Тимошенко знову стала лідером рейтингу брехунів-2018 року
Всі новини

Юлія Тимошенко знову стала лідером рейтингу брехунів-2018 року

Голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко стала лідером рейтингу брехунів і маніпуляторів за 2018 рік. Відповідний рейтинг був складений аналітичною платформою VoxUkraine і журналом "Новий час". Про це пише Depo.ua.

Серед 248 проаналізованих цитат Юлії Тимошенко правда становить лише 31%, при цьому відсоток маніпуляцій – 27%, брехні – 33%, перебільшення – 8%.

"Наприклад, вона часто говорила про те, що економіка України впала вдвічі, що не відповідає дійсності. Економіка впала на 11,7%, і цей показник вона могла б використовувати, але використала яскравіший, дратівливий показник", – сказала медіа-директор VoxUkraine і редактор проекту VoxCheck Олена Шкарпова.

Друге місце в рейтингу посів співголова "Опозиційної платформи – За життя" Вадим Рабінович. У його висловлюваннях відсоток маніпуляцій становить 24%, брехні – 40%, перебільшення – 4%, правди – 32%.

"У нього практично такий самий показник правди, як і в Тимошенко, – 32%. Ми проаналізували 444 висловлювання з його виступів", – повідомила Шкарпова.

Третє місце дісталося лідерові Радикальної партії Олегу Ляшку. Автори рейтингу дослідили 285 його цитат, в яких відсоток маніпуляцій становить 17%, брехні – 31%, перебільшення – 11%, правди – 41%.

Загалом було проаналізовано 1962 висловлювання політиків на тему реформ і фінансування армії, стану економіки та боротьби з корупцією, медицини та освіти, пенсій і субсидій.

"Ми відстежували представлених тут політиків протягом року на центральних телеканалах, а також у найбільших медіа. Ми дивилися, які коментарі вони давали, інтерв'ю. Ми не перевіряли регіональні медіа, оскільки дуже часто політики просто повторюють те, що вони сказали вже в центральних медіа", – розповіла Шкарпова.

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв, що ветерани АТО вимагають від Тимошенко публічного вибачення за піар на темі "кіборгів".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну