УКР РУС
» » Об'єднати математику з музикою: який досвід корейські педагоги передали своїм українським колегам
Всі новини

Об'єднати математику з музикою: який досвід корейські педагоги передали своїм українським колегам

Корейські вчителі приїхали до України, щоби навчати столичних педагогів новим практикам та трендам у сфері освіти. Поєднують кілька предметів між собою, використовують інноваційні технології під час уроку та допомагають українським учителям запроваджувати нові техніки навчання. Бачила більше – Валерія Павленко.


Андрій Березовський – викладач фізики за фахом – не може натішитися майбутньому досвіду від іноземних колег.

"Я полюбляю навчатися і для мене цікаво кожний раз дивитися будь-які новинки педагогічні, якісь засоби, які використовують вчителі досвідчені, і не тільки досвідчені. Оскільки, це вчителі з іншої країни – буде особливо цікаво", – ділиться викладач.

Щоби уникнути мовного бар'єру, до корейського центру на відкрий урок запросили перекладачів. Учитель з Кореї пояснює завдання – перекладач інтерпретує українською.

Столичні вчителі із захватом спостерігають за процесом. Використовують усі підручні засоби, щоби якнайбільше зануритися в процес.

Інна Макаренко – викладачка географії – зацікавилася новинкою – 3D ручками. Переконує, завдяки ним школярі зможуть точніше відтворювати умовні позначки на мапі.

"Я б запровадила, наприклад, для ознайомлення не тільки дітей, а й закріплення вивчення умовних знаків для географічних карт. Це було б дуже повчально і цікаво. І захоплююче для дітей", – наголошує викладачка.

У корейському освітньому центрі розповідають про новинку в галузі освіти за кордоном.

"Новий тренд у корейській освіті – поєднання предметів. Наприклад, математику та музику під час одного уроку. Таке новаторство ми презентуємо сьогодні", – пояснює директор корейського освітнього центру Ю Санг-Беом.

Викладачі з Кореї задоволені прогресом – за годину українські вчителі зрозуміли, як за дві години можна поєднати кілька предметів.

"За дві години уроку можна навчитися ліпити з глини, вивчити кілька пісень та загалом випробувати різні види творчості. Таку практику ми використовуємо з усіма предметами", – зазначає викладач мистецтв із Кореї Хан Цьо Ні.

Столичні освітяни переконані – цей семінар не останній. Адже саме такий досвід потрібен українським учителям, щоби оновити систему викладання.

"Він особливий в першу чергу тим, що обмін відбувається між людьми-практиками. Між вчителями, це дуже важливо. Коли вчителі, без посередників, самі спілкуються між собою", – пояснює директор департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Семінар триватиме три дні. Вже завтра українські вчителі демонструватимуть корейським колегам власні уроки. А закріплять досвід у гімназії східних мов, в якій носії корейської проведуть кілька уроків для школярів.

Валерія Павленко, Олексій Іванченков, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну