УКР РУС
» » Українці "тікають" до теплих країв: скільки коштує зимівля в південних країнах
Всі новини

Українці "тікають" до теплих країв: скільки коштує зимівля в південних країнах


Все більше українців прагнуть змінити пуховик на футболку, а сніг – на пляжний пісок. Популярність зимівлі в теплих краях безупинно зростає. Куди і як їдуть українці на зиму, з'ясовували журналісти "Сегодня".

Мандрівники Марина і Тарас Ковальчук побували вже в десятках країн. У деяких – проводили всю зиму. З поїздок пара привозить "гори" фотографій. Справа в тому, що Тарас – професійний фотограф, тому за кордоном ще й працює. Щоправда, каже, що для роботи і проживання в іншій країні слід ретельно готуватися.

"Спочатку бронюєте на два-три дні який-небудь готель. Ці дні – ваша акліматизація. Можна за цей час взяти в оренду мотобайк і подивитися, чи підходить вам взагалі це місце", – розповідає Тарас.

Мопед в країнах Азії – основний транспорт. Його оренда обійдеться приблизно в тисячу гривень за місяць, а бензин удвічі дешевше, ніж в Україні. Ціни на фрукти, до речі, вдвічі нижче, а рибу можна купувати прямо у рибалок.

Щоправда, проживання в готелі "потягне" на 150-200 доларів на місяць. Дешевше – хіба що у місцевих. Таким чином мандрівник Юрій Шевченко, який теж працює фотографом, заощадив 800 євро за останню поїздку.

"Найдорожче – це переліт. Перебувати там недорого. Хоча б тому, що там дуже добрі люди. Минулого року ми оселилися у однієї пари, їм десь за 60, діти вчаться... Ми знімали другий поверх величезного будинку", – розповідає Юрій.

Раніше журналісти "Сегодня" підрахували, скільки потрібно грошей, щоб підготуватися до зими в Україні. І якщо перевести місцеві ціни в гривню і порівняти із зимівлею в Україні, в середньому витрати на місяць будуть приблизно однаковими.

Складніше вирішити питання роботи. Якщо дизайнери, IT-співробітники, флористи, рибалки або фотографи часто не прив'язані до одного місця, то іншим доведеться брати тривалу відпустку або часто міняти роботу. До речі, раніше експерти розповідали, як звикнути до нового життя, працюючи за кордоном.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну