УКР РУС
» » "Кидали авто та йшли пішки": в регіонах України сотні водіїв витягали із снігової пастки
Всі новини

"Кидали авто та йшли пішки": в регіонах України сотні водіїв витягали із снігової пастки

Хуртовини та рясний сніг охопили більшість регіонів країни. Сніжить на заході, півдні та сході. Подекуди замети на дорогах сягають 1 м. Негода застала у дорозі сотні водіїв, яким рятувальники допомагають вибиратися зі снігової пастки. Докладніше про ситуацію в регіонах – від кореспондентів "5 каналу".


Донецька обл.

Десятки легковиків, близько 15 вантажівок та 5 рейсових автобусів – протягом доби визволили зі снігового полону рятувальники на Донеччині. Допомога знадобилася 200 людям, які опинилися у сніговій пастці.

Хуртовини та рясний сніг охопили здебільшого південь регіону. За даними Донецького облавтодору, на трасах загального користування працюють понад 60 одиниць снігоприбиральної техніки.

"Моніторимо ситуацію по головних артеріях області, це виїзд на Запоріжжя, Маріуполь, Волноваха, Слов'янськ. Ситуація всюди складна, в основному захопило південь області. Від Маріуполя до Курахово", – звітує начальник ГУ ДСНС області Олексій Мігрін.


Дніпропетровська обл.

Вхурделило і на Дніпропетровщині. Замети на дорогах подекуди 1 м. Засипало переважно дороги місцевого значення. Протягом доби рятувальники витягли зі снігових пасток 85 автомобілів. Зокрема, 9 карет "швидкої". Врятували майже 200 людей, яких негода застала у дорозі. Нині дороги державного значення на Дніпропетровщині вже відкриті для проїзду.

"Вночі у нас дуже багато було викликів, це сільські райони, де ми витягали з заметів легкові автівки, перемети закривали двері цим авто. В автівках перебували малолітні діти. Деякі вирішили йти пішки до населених пунктів. Тому рятувальники на своїх же пожежних автомобілях доправляли людей", – розповідає керівник прес-служби Дніпропетровської ДСНС Дар'я Гречищева.


Херсонська обл.

Негода додала роботи і рятувальникам Херсонщини. Протягом ночі зі снігових заметів вони визволили понад 20 автівок. Сталося це на трасах "Рикове – Азовське" та "Генічеськ – Стрілкове" Генічеського району, та біля селища Нововоронцовка на трасі "Мар'янське – Берислав". Наразі у цих районах ситуація стабілізувалася, облавтодор продовжує розчищати дороги.


Запорізька обл.

Негода вирує і в Запорізькій області. Там витягли з заметів більше 100 машин та врятували понад 200 людей. Наслідки негоди в регіоні допомагають долати навіть нацгвардійці. На деяких трасах намело до 1 м снігу. Щоб розчистити дороги, рятувальники залучили машину на танковому ходу. Синоптики застерігають: за 2 дні Запорізьку область накриє черговий циклон зі снігом.


За даними синоптиків, вже 10 січня снігу та хуртовин слід чекати у більшості областей країни, крім Волині, Рівненщини та східних регіонів. На півдні очікується мокрий сніг із дощем, ожеледиця та пориви вітру до 20 м/с.

Ольга Столяренко, Наталія Світлова, Тетяна Савуля, "5 канал"



Із заметів витягали фури та "швидкі": як рятувальники з негодою борються – ФОТО

/ ДСНС
/ ДСНС
/ ДСНС
/ ДСНС
/ dsns.gov.ua
/ ДСНС
/ dsns.gov.ua
/ ДСНС
/ ДСНС
/ ДСНС
/ ДСНС
/ ДСНС
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну