УКР РУС
» » "Народна забава – дістань авто з замету": що наробили снігопади за день на українських дорогах – підсумковий сюжет
Всі новини

"Народна забава – дістань авто з замету": що наробили снігопади за день на українських дорогах – підсумковий сюжет

Сильні снігопади змусили місцеву владу в чотирьох регіонах обмежити автомобільний рух. У Черкаській та Дніпропетровській областях запровадили обмеження на рух вантажівок. Водночас на Полтавщину тимчасово заборонили в'їзд усіх видів транспорту. Аналогічне обмеження на Кіровоградщині – скасували годину тому – о 18-тій. Втім, комунальники й надалі працюють у посиленому режимі. За ситуацією з негодою стежили кореспонденти "5 каналу".


Кілометрові затори, автомобілі у снігових заметах, цілодобова робота рятувальників, правоохоронців, автодорожників та енергетиків – це наслідки сильного снігопаду, який 24-го грудня розпочався в Україні.

"У Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Чернігівській областях випало до 30 см снігу. Ситуація ускладнювалась поривами вітру до 20 метрів за секунду, а у поєднанні з несвоєчасним очищенням дорожнього покриття на дорогах виникли снігові перемети місцями до півтора метра, що спричинило утворення масштабних автомобільних заторів", – пояснив директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук.

На Кіровоградщині рятувальники визволили зі снігових заметів більше 200 автівок. Декому з їхніх власників довелося провести у снігових пастках до восьми годин.

"Було надано допомогу 401 особі, з них 10 дітей. Відбуксировано понад 230 одиниць техніки. З них 81 вантажний автомобіль, понад 140 легкових автомобілів, 4 рейсових автобуси та дві карети швидкої допомоги. Також було залучено інженерну техніку ,зокрема БАТ, який надавав допомогу по розчищенню траси в напрямку Новоукраїнки", – звітувала речниця ДСНС Кіровоградщини Оксана Мачак.

Метрової висоти подекуди сягали замети на Сумщині. Тут рятувальники визволили зі снігового полону понад 60 автомобілів та майже двісті людей. В усій області цілодобово працювали майже дві сотні одиниць спецтехніки.

"Цілодобово у посиленому режимі і сьогодні вони працюють. Забезпечують розчищення тих ділянок доріг, де утворювалися замети, розкривають узбіччя доріг для того, щоб ми очікуємо ще опади у вигляді снігу та пориви вітру, і потрібно також буде забезпечувати безпеку руху. Працюємо в посиленому режимі", – розповів начальник Служби автодоріг Сумщини Іван Романюк.

На Дніпропетровщині обмежили рух великогабаритного транспорту в напрямку Полтавської області. Рятувальники визволили з заметів більше сотні автомобілів, зокрема, п'ять рейсових автобусів. У ніч на середу в області обмежили рух автодорогами державного значення. Вранці обмеження зняли.

"Затори пов’язані тільки з тим, що не можливо вантажним автомобілям рухатись по цим шляхам. Застряють в заметах. Пориви сильного вітру у деяких місцях накопичувалася хуртовиною велика кількість снігу", – пояснив начальник оперативного координаційного центру ДСНС Дніпропетровщини Олег Кушнір.

500 автівок із кучугур витягнули рятувальники на Черкащині. Загалом за добу вони надали допомогу майже семистам громадянам. Проблеми з рухом були як на автошляхах, так і в самому обласному центрі.

"Народна забава – допомагати витягувати зі снігу, це ж людям допомагати. Звичайно, потрібно допомагати, всім потрібно допомагати", – переконаний мешканець Черкас Ігор.

Через негоду в Черкасах призупинили навчання у школах до кінця тижня.

"Пов’язано з тим, що погодні умови за прогнозами погіршуються. До того ж, у нас є великий відсоток дітей, які є вже хворими і ми так само слідкуємо – по деяким класам це навіть 86% учнів", – зазначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов.

Щоб ліквідувати наслідки негоди, до Полтавщини прибула навіть техніка із сусідніх регіонів. Через сніг та затори у середу тут перекрили всі в'їзди до області. Для тих, хто опинився у сніговій пастці, рятувальники організували пункти обігріву.

"За минулу добу рятувальники надали допомогу 305 громадянам, які перебували в 160 одиницях техніки. На даний час рятувальники працюють на всіх автошляхах області. Найбільші затори – між Великобагачанським та Хорольським районом, поблизу селища Липове, Хорольського району", – розповів начальник відділу інформації та комунікацій з громадськістю ДСНС Полтавщини Віталій Шкаревський.

У Нацполіції кажуть, що причиною багатокілометрових заторів на дорогах став не лише снігопад, а й поведінка деяких водіїв.

За прогнозами синоптиків, найближчими днями сніг не припиниться, утім активна фаза циклону вже минула. Тому значних ускладнень погодних умов не очікують.

Петро Троць, Віктор Сніжко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну