УКР РУС
Всі новини

У Центрвиборчкомі пояснили, як голосувати українцям у РФ

У Центральній виборчій комісії заявили, що українців, які перебувають на консульському обліку в дипустановах України на території Росії, включено до списків виборців і вони можуть проголосувати на виборах Президента України в дільницях, перенесених з РФ до посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії. Про таке повідомила прес-служба комісії.

"ЦВК звертає увагу громадян України, які перебувають на консульському обліку в дипломатичних установах України на території Російської Федерації та планують брати участь у голосуванні під час проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, на відсутність додаткових вимог щодо реалізації їх права голосу. Зазначену категорію громадян України включено до списків виборців, тому вони мають можливість безперешкодно брати участь у голосуванні на відповідних виборчих дільницях, указаних у додатку до постанови Центральної виборчої комісії від 31 грудня 2018 року № 274", – наголосили в повідомленні.

Крім того, громадяни України, які тимчасово перебувають у Російській Федерації та мають паспорт громадянина України, можуть реалізувати своє право голосу за місцем своєї реєстрації в Україні.

"Дізнатися, чи включено виборця до Державного реєстру виборців, та перевірити правильність зазначення в Державному реєстрі виборців його прізвища, імені, по батькові та виборчої адреси можна за допомогою онлайн-сервісу "Особистий кабінет виборця" на веб-сторінці "Державний реєстр виборців". Для цього потрібно зареєструватися в "Особистому кабінеті виборця" і зробити відповідний запит. Орієнтовно протягом однієї доби виборець отримає відомості щодо своїх даних у Державному реєстрі виборців на електронну адресу, вказану під час реєстрації", – нагадали в ЦВК.

Нагадаємо, згідно з постановою ЦВК №274 до переліку закордонних виборчих дільниць було внесено зміни, зокрема 5 виборчих дільниць перенесено з території Російської Федерації (у Москві, Санкт-Петербурзі, Ростові-на-Дону, Єкатеринбурзі та Новосибірську) до посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну