УКР РУС
» » Євстратій Зоря прокоментував відмову УПЦ Московського Патріархату змінювати назву
Всі новини

Євстратій Зоря прокоментував відмову УПЦ Московського Патріархату змінювати назву

В ефірі "5 каналу" архієпископ Чернігівській Євстратій Зоря заявив про те, що УПЦ МП відмовляється змінювати свою назву попри те, що відповідний закон вже набув чинності. Він зобов'язує Українську Православну Церкву Московського Патріархату змінити назву, вказавши приналежність до Російської Православної Церкви.


"Я думаю, що, по-перше, це – процес, тому що вони сьогодні кажуть, що цього не зроблять. У квітні ми чули взагалі заяви, що ніякого томосу не буде, що автокефалії не буде, пошумлять і буде великий пшик і більше нічого. Тому те, що вони кажуть, що не буде, це ще не означає, що насправді не буде", – сказав Євстратій Зоря. 

"Другий момент – те, що стосується розвитку ситуації вже. В законі немає слів Українська Православна Церква, Російська Православна Церква. Тобто якщо ті, хто називає себе Російською Православною Церквою, – а насправді це Московський Патріархат в Україні чи Російська Православна Церква в Україні, –  якщо вони відносять цей закон до себе, тим самим вони вже визнають, що ті ознаки, які там прописані, що вони підходять під те, що ця структура є частиною Російської Православної Церкви. А там не просто написано, що ця Церква має називатися так-то, там прописані ознаки, за якими визначається, що така-то релігійна організація входить в склад іншої релігійної організації", – написав архієпископ. 

Євстратій Зоря додав: "До речі, Путін так гарно в цьому плані їх прорекламував – Російська Православна Церква в Україні. То власне про що і йдеться. Тому вже саме це воно впливає на їхні громади, на віруючих. І керівництво може заявляти, що не будуть перейменовуватися, але це не означає, що в Україні можна ігнорувати українські закони. Я думаю, що в міру того, як ситуація буде розвиватися, цілком спокійно і цілком добровільно буде багатьма громадами прийняте рішення про те, що вони все-таки хочуть бути Українською Церквою".

Нагадаємо, як повідомляв 5.UA, 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому соборі обрали предстоятеля Української Помісної Церкви. Ним став єпископ Української Православної Церкви Київського Патріархату Епіфаній. Того самого дня Вселенський Патріарх благословив Епіфанія та запросив до Константинополя для отримання томоса.

Нагадаємо, 11 жовтня в Константинополі Вселенський Патріархат, по завершенні Синоду, оголосив своє рішення щодо України. Він продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві. 

Дивіться також фотогалерею за темою:



Мережу заповнили меми про істеричну реакцію противників Єдиної Української Церкви – ФОТО

/ Durdominua/Twitter
/ фото із соцмереж
/ фото Цензор.НЕТ
/ Twitter / Радіо Свобода
/ соцмережі
/ соцмережі
/ Durdominua/Twitter
/ соцмережі
/ соцмережі
/ фото Цензор.НЕТ Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну