УКР РУС
» » Визнавши себе військовополоненими, моряки зламали плани Москви – адвокат
Всі новини

Визнавши себе військовополоненими, моряки зламали плани Москви – адвокат

Початкове завдання команди адвокатів захоплених російськими військовими в районі Керченської протоки українських моряків, які назвали себе військовополоненими, наразі вирішено.

Про це заявив адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди адвокатів українських моряків, повідомляє Укрінформ.

"Те, що всі захоплені Росією українські моряки назвали себе військовополоненими, показує: плани російської влади розділити, дезорієнтувати захоплених в полон моряків провалилися. Таким чином, первинне завдання команди адвокатів наразі вирішено. І це допоможе в подальшій боротьбі за їхнє звільнення", – сказав Полозов.

Він нагадав, що відразу ж після захоплення українських моряків влада РФ доклала багато зусиль, щоб розділити їх, не дати доступу незалежним адвокатам, "підсунути" своїх адвокатів, які давали б сумнівні поради. Метою було домогтися, щоб українські моряки визнали провину, "зізналися" у кримінальному злочині.

Адвокат пояснив, що в таких умовах втрачали будь-який сенс політичні переговори про їхнє звільнення, апеляції до 3-ї Женевської конвенції (щодо поводження з військовополоненими).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Школярі написали десятки зворушливих листів полоненим українським морякам

"За дуже короткий термін вдалося сформувати єдину команду захисників. Важливо, що в цих умовах оперативно спрацювала, мобілізувалася українська влада. Далі за 2,5 тижні всі адвокати зуміли увійти в справу в межах єдиної стратегії", – зазначає Полозов.

За його словами, це, а також те, що всі українські моряки назвали себе військовополоненими, визначає те, що дану справу тепер слід розглядати відповідно до норм міжнародного права.

А це водночас "позбавляє люфту" деяких європейських політиків, які будуть змушені визнати, що в керченському інцидент саме Росія порушила норми міжнародного права, вперше за роки гібридної війни прямо відкривши вогонь по українським військовим і захопивши в полон українських військовослужбовців, додав він.

"У цих умовах простіше буде консолідувати позицію міжнародної спільноти. І тут, так само, як і в попередніх справах, політично мотивованих справах, діє закономірність. Чим скоординованішим і сильнішим буде тиск на Кремль, тим більше шанси на звільнення українських моряків", – резюмує адвокат.

Раніше стало відомо, що всі захоплені росіянами в Керченком протоці українські моряки назвали себе військовополоненими.

Раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ всіляко намагаються схилити військовополонених українських моряків, які незаконно утримуються в СІЗО "Лефортово", до підписання досудової угоди.

Як ми вже писали, 20 грудня під час великої щорічної прес-конференції президент РФ Володимир Путін заявив, що питання звільнення українських моряків буде піднято тільки після завершення "кримінального провадження" щодо них у Росії.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну