УКР РУС
» » Із 1 січня в Україні починають монетизацію субсидій: хто отримає першим
Всі новини

Із 1 січня в Україні починають монетизацію субсидій: хто отримає першим

Із 1 січня 2019 року в Україні почнуть монетизацію субсидій. Відповідне рішення ухвалено Кабінетом Міністрів України на засіданні в четвер, інформує "5 канал".



  • Хто отримає першим

Так, міністр соціальної політики Андрій Рева під час виступу на засіданні уряду зазначив, що, як передбачено проектом постанови, з 1 січня 2019 року в грошовій формі надаватимуться субсидії тим домогосподарствам, які вперше звернуться по її отримання: "Домогосподарства, яким субсидія призначена в поточному році, продовжуватимуть отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з діючим сьогодні порядком шляхом перерахування бюджетних коштів місцевим органам соціального захисту населення на рахунки організацій, що надають послуги".

Рева додав, що людям жодних дій щодо переоформлення субсидій до травня робити не потрібно: "Із травня 2019 року субсидії надаватимуться в грошовій формі всім домогосподарствам, які їх отримують в неопалювальний сезон, а також почнуть надаватися в грошовій форм пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Починаючи з жовтня 2019 року, грошова форма охопить всіх отримувачів пільг та житлових субсидій".



  • На що можна буде використати одержані кошти

За його словами, етапність запровадження грошової форми пільг та субсидій дасть змогу відпрацювати новий механізм на невеликій кількості отримувачів.

"Оскільки житлова субсидія – це державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг, важливим є те, щоб отримані громадянами кошти були спрямовані саме на оплату цих послуг. Тому на підставі рішення міжвідомчої робочої групи проектом акта встановиться механізм цільового використання бюджетних коштів, передбачених на надання субсидії населення", - сказав міністр.

Таким чином, пояснив він, сума субсидії надходитиме безпосередньо на персональний обліковий запис одержувача в банку. При цьому фінансування проводитиметься на центральному рівні.

Він пояснив, що кошти призначеної субсидії матимуть спеціальний режим використання, тобто спрямовуватимуться лише на оплату житлово-комунальних послуг, про що банк повідомлятиме одержувача субсидії шляхом надсилання смс-повідомлення та виводячи баланс після кожної проплати.

“Якщо сім'я ощадливо використовувала енергоресурси за результатом опалювального сезону або неопалювального, вона зможе використати увесь залишок коштів на рахунку на свій розсуд, а не частину, як це робиться сьогодні", – сказав Рева.



  • Чи будуть зміни в отриманні субсидій

Окрім того, він наголосив, що ухваленою постановою "не змінюється право на надання житлових субсидій".

"Розмір допомоги і надалі залежатиме лише від двох факторів: від розміру витрат на житлово-комунальні послуги та від доходів громадян. Змінюється лише алгоритм їх виплати", – сказав міністр. Адміністрування зазначеного механізму здійснюватиме "Ощадбанк".

 

Дивіться також фотогалерею за темою:



Шелест купюр: нові 20 гривень з усіх боків – ФОТО

/ Національний банк України
/ Національний банк України
/ Національний банк України
/ Національний банк України
/ Національний банк України
/ Національний банк України
/ 5 канал Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну