УКР РУС
» » Монетизація субсидій, держборг, ВВП: яким було підсумкове засідання Кабміну
Всі новини

Монетизація субсидій, держборг, ВВП: яким було підсумкове засідання Кабміну

Підсумкове засідання провів Кабінет Міністрів України. Говорили про зроблене за 2018 рік та про плани на 2019-й. Подробиці засідання розповів кореспондент "5 каналу" Петро Троць. Він слухав заяви міністрів.


Стабільність та економічне зростання – так коротко можна сумувати промову прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, з якої традиційно і розпочалося засідання Кабінету Міністрів.

"Наше завдання полягає в тому, щоби 2019 рік, який буде непростим… Ми будемо проходити політичні вибори Президента, парламенту, але завдання уряду і прем'єр-міністра – забезпечити фінансову стабільність у 2019 році, як би не було важко. Тому що нам теж треба виправляти помилки минулого. Коли борг держави є надзвичайно серйозним і важким. І наше завдання – розумно керувати цим боргом. Ми розуміємо і знаємо, як це робити. Нам треба буде забезпечувати економічне зростання", – заявив Гройсман.

Більш детально про плани на 2019 рік далі розповідав віце-прем'єр Степан Кубів: "Зростання реального ВВП у 2019 році може скласти 3,5%. Експорт може зрости на 13%, промисловість на 4%. Це оптимістичний прогноз, але я хочу, щоб ми з вами доклали максимум зусиль, щоб перевиконати цей план. Тому що для економічного прориву нам потрібно зростати набагато більше. Відкрита економіка, прозорі публічні фінанси, модернізація, інновації, інвестиції, формування спільного бізнесу та підприємств – Україна все це може зробити".

Окремо на засідання розглядалося питання монетизації субсидій. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, під час нарахування допомоги враховуватимуть два фактори – рівень доходу та суму, яку витрачають на оплату комунальних послуг. Зменшили також і перелік документів для отримання субсидії. Відтепер надати потрібно буде лише заяву та декларацію про доходи.

Андрій Рева розповів: "З 1 січня 2019 року в грошовій формі надаватимуться субсидії тим домогосподарствам, які вперше звернуться за її отриманням. Домогосподарства, яким призначена субсидія вже у поточному році, продовжать отримувати її до закінчення опалювального періоду згідно з діючим сьогодні порядком. Людям жодних дій щодо переоформлення субсидій до травня-місяця робити не потрібно. З травня 2019 року субсидії надаватимуться у грошовій формі всім домогосподарствам, які їх отримують на опалювальний сезон, а також почнуть надаватися у грошовій форму пільги на оплату житлово-комунальних послуг. Починаючи з жовтня 2019 року грошова форма охопить усіх отримувачів пільг та житлових субсидій".

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну