УКР РУС
» » Столична зимова епопея: чи готовий Київ до обіцяних хуртовин
Всі новини

Столична зимова епопея: чи готовий Київ до обіцяних хуртовин

Випробування негодою. За добу Київ може накрити до 20-ти сантиметрів опадів. Хуртовині давали раду як могли: ще о 5-й ранку на вулиці вивели понад 600 одиниць снігоприбиральної техніки, та понад 500 комунальників, які вручну прибирали сніг. Долучитися до роботи столична влада запросила і власників приміщень. Тих, хто не розчищає сніг біля своїх будівель – штрафують. Наскільки впоралися з негодою та як кияни самотужки розчищали снігові замети – бачили кореспонденти "5 каналу".


Дмитро Пулін напередодні дізнався про потужні снігопади та ймовірні затори. Тому і власну автівку заздалегідь вирішив залишити вдома.

"Снігом встигло засипати і дуже значно засипати. Чистять, чистять. Зараз помічав машини, тому чистять дороги і дуже непогано чистять", – зазначає киянин.

З вчорашнього дня комунальники ще й досі не припиняли працювати. Все для того, щоби забезпечити киян та гостей міста чистими асфальтами.

Черговий майстер Деснянського району – Віталій Юр – переконаний, що на своїй ділянці сніг встигатиме прибирати. Адже торік отримали нову техніку та збільшили бригади чергових.

"Техніки достатньо, техніка нова, надійна, перевірена. Задіяно всього 80 людей, близько 80. Це по всьому ШЕУ. На ручному прибиранні 6 бригад, близько 33 чоловік", – пояснює черговий майстер.

Та киян лякає не лише сніг, а й ожеледиця.

Оператор диспетчерського центру моніторингу транспорту та збору інформації Михайло Нітченко у онлайн-режимі відстежує роботу снігоприбиральної техніки. Розповідає – на 11-ту годину вулиці міста від опадів вже прибрали понад три сотні машин.

"Зелені – виконують поточні завдання, жовті – в режимі очікування. Червоні – з ними тимчасово обриви зв'язку. Ми можемо подивитися номер машини, марку машини і для чого вона призначена. Також, до якої організації вона відноситься", – пояснює оператор.

Щоб розвантажити автошляхи, столична влада просить водіїв пересідати на громадський транспорт. І застерігає: автівки, припарковані на узбіччях – евакуюватимуть.

У разі посилення снігопаду увечері в’їзд вантажівок до столиці обмежать. Водночас балансоутримувачів територій, як комунальних, так і приватних, просять вчасно розчищати сніг та бурульки. Порушникам це влетить у копійку.

"Території, які прилеглі до будівель повинні очищатися власниками будівель. В противному випадку – штраф 1800 гривень. Інспекторська служба у складі близько 100 чоловік зараз відпрацьовує превентивно, попереджує", – наголошує заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Вже о 4:50 техніка "Київавтодор"у була виведена на вихідні позиції. Також вночі, як на проїзній частині, так і на тротуарах, було виконано превентивну обробку сіллю і піско-соляною сумішшю, щоб запобігти небезпеці", – пояснив гендиректор "Київавтодору" Олександр Густелєв.

Сніг йтиме у Києві до п'ятниці, і замети можуть сягати 20-ти сантиметрів. Очікується хуртовина, пориви сильного вітру та ожеледиця.

Наталка Юрчук, Валерія Павленко, Олена Сорокіна, Анна Несевра, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну