УКР РУС
» » Відставка голови Пентагону: чи вдарить відхід "Скаженого Пса" по військовій співпраці США і України
Всі новини

Відставка голови Пентагону: чи вдарить відхід "Скаженого Пса" по військовій співпраці США і України

У найближчій перспективі відставка міністра оборони США Джеймса Меттіса на прізвисько "Скажений Пес" не повинна вплинути на співпрацю Штатів і України у військовій і політичній сферах.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів експерт-міжнародник Олександр Сушко.

"У першу чергу, слід визнати, що при нинішньому керівництві Пентагону відносини саме у військовій сфері, в секторі військово-технічного співробітництва між Україною і США досягли досить високого рівня, якщо порівнювати з будь-яким колишнім періодом. Це було визнанням і розумінням керівництвом Пентагону і, зокрема, Джеймсом Меттісом, важливості такої співпраці. Але його відставка не означає, що така співпраця може згорнутися, принаймні в найближчій перспективі. Звичайно, в значній мірі це буде залежати від фігури нового керівника. Тож оскільки ми не знаємо поки, хто замінить Меттіса, прогнозувати подальший розвиток подій в цьому плані дуже складно", – пояснив він.

Як додав експерт, розбіжності між президентом США Дональдом Трампом і Меттісом, які призвели до вирішення голови Білого дому схвалити відставку керівника військового відомства, безпосередньо України не стосуються.

"Ці розбіжності стосуються військової присутності США в тому вигляді, в якому вона склалася і в останні роки, і при колишніх адміністраціях. Зокрема, йдеться про Афганістан і Сирію. Власне, ці питання і були предметом розбіжностей. Тому, знову ж таки, прямого впливу українського питання на відставку Меттіса немає. Відповідно, якісь прямих наслідків (для України. – Авт.) також не буде. А вже матиме значення, наскільки наступний голова Пентагону буде так само (або інакше) розуміти значення і місце України у зовнішній політиці США або в сфері безпеки в частині військово-політичного співробітництва", – резюмував Сушко.

Як повідомлялося, раніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що Трамп і Меттіс розбігалися в думках щодо низки питань.

Про те, що Меттіс піде у відставку в кінці лютого, Трамп написав у четвер, 20 грудня, на своїй сторінці в Twitter. Він повідомив також, що кандидатура нового міністра оборони буде висунута найближчим часом. Агентство Reuters з посиланням на представника Білого дому високого рангу поінформувало, що Меттіс оголосив президенту про свій відхід у відставку у четвер на зустрічі, в ході якої у Меттіса і Трампа виникли розбіжності з деяких питань.

Раніше Трамп допускав, що саме Меттіс може бути одним з наступних членів адміністрації, які покинуть свої посади.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну