УКР РУС
» » Суд не підтримав позов Насірова проти лікаря, який свідчив про його стан – подробиці справи
Всі новини

Суд не підтримав позов Насірова проти лікаря, який свідчив про його стан – подробиці справи

Справа фіскала Романа Насірова має продовження. Він подав адміністративний позов на лікаря, який свідчив в залі суду про стан його здоров'я. Зі слів Насірова, медик озвучив інформацію без його дозволу.

Однак, суддя Шевченківського райсуду Києва стала на бік лікаря і таким чином повністю відмовила в задоволенні позову Романа Насірова.

Йдеться про події, які розгорталися торік, коли Насірова звинуватили у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Тоді НАБУ звернулося до медиків, щоб ті оцінили стан Насірова, який скаржився на своє здоров'я, через що, за його словами, не міг брати участі в судових засіданнях. Відтак детективи звернулися до фахівців Інституту кардіології ім. академіка Стражеска.

Саме там працює лікар Максим Соколов, проти якого Насіров і подав позов, так як переконаний, що медик не мав права поширювати інформацію про пацієнта. Більше того, Насіров переконаний, що йому заподіяна велика моральна шкода, яку він оцінив у 1 млн грн. Саме таку суму він хотів, зокрема, стягнути з лікаря.

Медики, своєю чергою, заявили, що вони мусили надати всю необхідну допомогу та визначити стан пацієнта, так як, на той момент, він скаржився на своє здоров'я. Тобто, на думку лікарів, вони виконували свій професійний обов'язок.

За словами Соколова, як такої таємниці на той час не було, так як навіть у ЗМІ вже поширили відповідні офіційні документи з його підписом, однак, він не знає, як папери потрапили в руки журналістів.

Представники Соколова в суді кажуть, що під присягою він наводив цю інформацію. І якраз не називав діагнозу, який поставив Насірову, однак зазначив, що скарги фіскала не відповідали його стану здоров'я.

"Все, що я казав, було після того, як суддя попередив мене про кримінальну відповідальність через відмову свідчити чи наданні неправдивої інформації. Тому я діяв абсолютно в рамках закону. Більше того, це моя принципова позиція і все, що я казав – було правдою", – запевнив лікар.

"Є деонтологічний професійний обов'язок лікаря зберігати медичну таємницю і вона має буде збережена до того часу, доки пацієнт не дозволить її розголосити. Не важливо – чи є публікації, чи хтось розказав – лікар має отримати офіційну згоду", – наполягає адвокат Насірова Костянтин Дорошенко.

Претензії фіскала стосувалися не лише Соколова, а й усього інституту. Насіров заявив, що лікарі не мали права його оглядати і зробили це, буцімто, примусово. Своєю чергою, медики наголосили, що виконували свій професійний обов'язок і порушенням закону було би якраз ненадання інформації та діагнозу після скарг пацієнта на власне здоров'я.

Адвокати Насірова ще мають термін для подачі апеляції на рішення суду і, за їхніми словами, вони ним скористаються.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну