УКР РУС
» » Еколог розповіла, чим займався її колега, на подвір'я якого кинули гранату
Всі новини

Еколог розповіла, чим займався її колега, на подвір'я якого кинули гранату

Еколог, у дворі якого невідомі напередодні підірвали гранату, спільно з колегами встановлював факти незаконної вирубки лісу в Синельниковому на Дніпропетровщині. Про це розповіла голова громадського формування "ЕкоПатруль" та чільник громадської ради при Держекоінспекції області Тетяна Лампіка, передає 112.ua.

"До моменту, як "ЕкоПатруль" почав займатися цим питанням, було вже вирубано 1,5 га дубових насаджень. Ми стали чинити опір, але там чіткий, налагоджений бізнес", – зазначила Лампіка.

Колега потерпілого і юрист "ЕкоПатруля" Наталія Бут уточнила, що у слідчому відділі Синельниківського відділення поліції Дніпропетровської області вже знаходяться чотири кримінальних провадження щодо фактів незаконної вирубки. Попередня кваліфікація – за ч.1 ст.246 КК України.

З її слів, екологічна організація передала правоохоронцям зафіксований факт – 3-го листопада біля села Парне були затримані особи, які бензопилами спиляли 76 дубів. Тоді також арештували дві бензопили та авто. А в той же день за фактом знищення 30 дубів у селі Вишневецьке арештували ще дві бензопили "чорних лісорубів".

Відповідно до Статуту громадського формування з охорони громадського порядку "ЕкоПатруль" та закону України "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного контролю", члени формування допомагають органам Нацполіції у забезпеченні громадського порядку та дотриманні безпеки, інформують органи Нацполіції про вчинені або підготовлювані злочини, місця концентрації злочинних елементів. Також допомагають Нацполіції у виявленні і розкритті злочинів, розшуку осіб, які їх вчинили, захисті інтересів держави, підприємств, установ, організацій, громадян від злочинних посягань на сферу екологічного законодавства, заявила Наталія Бут.

Тільки у 2018 році в результаті діяльності "ЕкоПатруля" було порушено 20 кримінальних проваджень щодо порушення законодавства у сфері екології. Зокрема, за ініціативи організації була проведена перевірка прокуратури в лісовому господарстві Дніпропетровської області. Був встановлений факт корупції, в результаті чого був звільнений співробітник місцевого лісгоспу

"Наша діяльність – це комунікація між відповідальними органами, наприклад, між ДержНС, поліцією, екологічною інспекцією. Оскільки ми знаходимося на місцях, на полях, ми бачимо, що не працює, що потрібно покращити", – резюмувала Лампіка.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну