УКР РУС
» » Вдома краще: серед українців популярністю користуються робочі спеціальності
Всі новини

Вдома краще: серед українців популярністю користуються робочі спеціальності


Ілля Матяш учень ПТУ, вчиться на зварника. Пішов по стопах батька. Після 9 класу вирішив – почне доросле життя.

"Хочу здобути освіту, робочу спеціальність, яка могла б мене забезпечити матеріальним благополуччям, професійним і кар'єрним ростом", – ділиться хлопець.

Молодь розуміє – робітнича професія – панацея від безробіття і бідності. Зварювальником – навіть в невеликому місті – за місяць можна "наварити" до 12 000 гривень. Євген працює на металургійному комбінаті в Кам'янському. Знає про всі різновиди зварювальної справи.

"Працюючи зварювальником, можна пристойно заробляти і щодня тут нове щось є, і щодня ти працюєш і вчишся, постійно розвиваєшся", – говорить він.

Тим часом, зарплатний лідер України – Київська область. В середньому робітники отримують 14 000 гривень щомісяця.

Сергій Яценко працює пакувальником в Обухові. Підприємство займається виготовленням пінобетону для будівництва. Без роботи сидіти, каже, ніколи.

"У мене позмінний графік і це залежить від відпрацьованих змін за місяць. При цьому всім зарплата може бути різна. Може бути 12 може бути 15", – говорить він.

А Юрій працює механіком. Як фахівця високого рівня запрошували на роботу за кордон, обіцяли вищу зарплату. За його словами, деякі колеги повірили, спробували і швидко повернулися.

"Якщо врахувати нинішні темпи виробництва в Україні і за кордоном, то механіки потрібні і в Україні, і за кордоном. Але я вважаю, що треба працювати в Україні. Тут мій дім, моя сім'я, мої рідні, знайомі і все. Я народився в Обухові , я працюю в Обухові ", – ділиться Юрій.

У пошуках заробітку не варто їхати з країни кудись – непогано заробити можна і вдома. Вітчизняні роботодавці змушені підвищувати зарплати. Причому швидкими темпами, щоб бути конкурентоспроможними на європейському ринку праці.

"Сьогодні роботодавець зрозумів, що за кваліфіковану робочу силу, кваліфіковані робітничі спеціальності потрібно платити гідну зарплату. Достатньо платити працівникові близько 20 000 гривень, щоб він не думав виїжджати за кордон", – говорить Валерій Ярошенко, в.о. голови державної служби зайнятості України.

Платити 20 000 на місяць обіцяють токарям, бетонщикам, столярам, машиністам екскаватора. Більш того – монтажники і водії можуть отримувати і до 30000 гривень. Умова тільки одна – висока кваліфікація робітників і бажання працювати в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Раніше ми показували сюжет про те, як українка, знехтувавши стереотипи про "нежіночі" професії, освоює кар'єрний БелАЗ. Після скасування заборони для жінок на низку професій Лариса вирішила спробувати себе в управлінні одним з найбільших в світі авто – і показала на відео, як справляється з величезним кар'єрним самоскидом.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну