УКР РУС
» » Вдома краще: робітничі професії популярні і високо оплачуються
Всі новини

Вдома краще: робітничі професії популярні і високо оплачуються


У Кам'янському центрі підготовки кадрів молоді здібні хлопці щодня опановують зварювальні роботи і премудрості функціонування сантехніки. Сучасне обладнання надали швейцарці.

Михайло – майбутній слюсар-зварювальник. Раніше, щоб залатати дірку в водопроводі, викликали двох фахівців. Тепер – це одна людина.

"У майбутньому моя професія дасть мені стабільний заробіток, постійну роботу, яка буде у мене незалежно від того, де я і хто я. Я зможу заробити гроші і прогодувати сім'ю", – каже Михайло Голомутько.

Молодь вчать не тільки на сучасному обладнанні, а й за новими технологіями. Найактуальніше зараз – установки опалювальних котлів у будинках.

"Актуально тому, що люди зараз переходять на альтернативні види палива. Тому нашим учням це все стане в нагоді в житті. Я вважаю, що молоді фахівці повинні працювати в Україні, піднімати вітчизняну економіку", – говорить Віталій Немировський, майстер виробничого навчання.

Тетяна з дитинства бачила, як її дядько будує будинки. Пізніше захотілося спробувати і самій. Дівчина – майбутній муляр-штукатур. Робота з каменем – хоч і нелегка, але улюблена.

"Мені дуже-дуже подобається, я ще далі хочу вчитися. Я мрію побудувати собі будинок, буду ходити, дивитися і хвалити себе – це я побудувала цей будинок", – ділиться дівчина.

Зазвичай клієнтська база в учнів з'являється ще під час навчання. Вони заробляють. Потім цей прибуток стає додатковим. Тому що після закінчення ПТУ їх офіційно працевлаштовують.

"Є обов'язковим зв'язок навчального закладу з працевлаштуванням випускника, чого немає у вищій школі. На сьогодні щорічно десь 90-92% випускників ПТУ обов'язково працевлаштовуються на робочі місця за набутою професією", – говорить Віктор Василиненко, директор навчально-методичного центру профтехосвіти Дніпропетровської області.

Як показує практика, переважно молодь залишається працювати за розподілом на підприємствах і на заробітки їхати не поспішає, тому що вважає, що і в Україні роботи вистачить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Молодь в Україні активно освоює робітничі професії

Раніше ми показували сюжет про те, як українка, знехтувавши стереотипи про "нежіночі" професії, освоює кар'єрний БелАЗ. Після скасування заборони для жінок на ряд професій Лариса вирішила спробувати себе в управлінні одним з найбільших в світі авто – і показала на відео, як справляється з величезним кар'єрним самоскидом.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну