УКР РУС
» » МЗС України щодо резолюції ГА ООН: Це чіткий сигнал для Росії
Всі новини

МЗС України щодо резолюції ГА ООН: Це чіткий сигнал для Росії

Підтримана Генеральною асамблеєю ООН українська резолюція щодо російської агресії в Керченській протоці і мілітаризації Криму показала чітку позицію міжнародної спільноти на підтримку України і засудження дій Росії, повідомляє МЗС України.

Київ відзначає, що, незважаючи на всі потуги Росії перешкодити ухваленню документа, світова спільнота стала на бік України і виступила проти Москви, засудивши окупацію Криму і закликавши вивести війська з українського півострова.

"Резолюція висловлює рішучу стурбованість міжнародного співтовариства невиправданим застосуванням Російською Федерацією сили проти трьох кораблів ВМС України від 25 листопада 2018 року в Чорному морі, внаслідок якого були серйозно поранені окремі члени українських екіпажів, і закликає РФ негайно звільнити українські кораблі та особовий склад", – йдеться в повідомленні МЗС.

Українські дипломати відзначають, що за час російської окупації, Крим перетворився на потужну військову базу, яка загрожує безпеці і стабільності не тільки Чорноморському регіону, а й Середземномор'ю і Близькому Сходу.

Також ГА ООН своєю резолюцією закликає Москву відновити вільне судноплавство через Азовське та Чорне моря, а також засуджується будівництво Керченського моста і збільшення військової присутності РФ в зазначених акваторіях.

"Широка підтримка нашої позиції по Криму і засудження мілітаризації Чорного і Азовського морів є чітким сигналом для Російської Федерації: російські злочини і провокації не залишаються без уваги світової спільноти, а держава-агресор нестиме відповідальність за правопорушення. Україна підтверджує свою прихильність політико-дипломатичному врегулюванню російсько -українського конфлікту. В зв'язку з цим нова резолюція буде використана в контексті зусиль України з деокупації території нашої держави, а та ж відновлення стабільності в регіоні Чорного та Азовського морів", – йдеться в заяві МЗС України.

У свою чергу постпред України при ООН Володимир Єльченко пояснив, чому "кримську" резолюцію брали двома третинами голосів. За його словами, така процедура можлива для резолюцій, що стосуються міжнародного миру і безпеки.

Президент Петро Порошенко подякував партнерам України в ООН за підтримку української резолюції. Він зазначив, що резолюція показала однозначну оцінку світової спільноти щодо триваючої протиправної поведінки Кремля.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну