УКР РУС
» » "Вище 1-го поверху нічого цілого немає": що відомо про вибух у багатоповерхівці Фастова
Всі новини

"Вище 1-го поверху нічого цілого немає": що відомо про вибух у багатоповерхівці Фастова

Три поверхи будинку зруйнував вибух у Фастові, що на Київщині. Він був настільки потужним, що шибки повибивало не лише у сусідньому будинку, а навіть у військовій частині, яка розташована за півкілометра. За попередніми даними, в одній із квартир стався витік газу. Один чоловік травмувався, він випав з п'ятого поверху. Ще близько 70 мешканців евакуювали.


Віталій Шаповал мешкає на першому поверсі будинку вже більше 10 років. Уранці, як і зазвичай, чоловік вирушив на роботу, а дружина із маленьким сином пішли на прогулянку. Щойно стало відомо про вибух, чоловік покинув усі справи та приїхав додому: "Подзвонила дружина і тремтячими голосом каже "приїжджай, Віталік, обвалився балкон". Ну я під'їхав, через 5 хвилин був уже тут".

Разом із дружною відразу побігли до квартири по речі. Забрати встигли теплий одяг та документи. Не знайшли лише сірої кицьки. Віталій розповідає, їхня квартира від вибуху вціліла: "Перший поверх, у нас двері броньовані, нормально витримали. Тільки ось по стелі пішла тріщина невелика, а так все нормально. А ось вище першого поверху нічого цілого немає".

Тепер до помешкань нікого не пускають, будинок обгородили стрічкою, поруч чергують правоохоронці. Мешканці ж вимагають, щоб їх пустили всередину, аби забрати бодай документи та дитячий одяг. Поруч із під'їздом мешканці складають списки знайдених речей і того, що вдалося врятувати.

Людмила мешкає у сусідньому будинку. Пригадує, вибух був таким потужним, що шибки повибивало не лише у сусідніх будинках, а й навіть у військовій частині, яка розташована у 500 метрах звідси.

Зруйновані перекриття та сходові клітини, вибиті шибки – від вибуху завалилися три поверхи. Попередня причина – витік газу, який, імовірно, стався на четвертому поверсі. Там, за словами місцевих, мешкає чоловік , який зловживав алкогольними напоями. Одного постраждалого внаслідок вибуху шпиталізували, він випав з п'ятого поверху, ще сім десятків людей евакуювали. Мешканців, які залишилися без даху над головою розселятимуть у лікарнях.

"Один постраждалий, це мешканець п'ятого поверху. І ще двох осіб ми не можемо встановити і знайти – вийти з ними на зв'язок, принаймні. Попередня причина залишається вибух газу. Але створена комісія і відповідний штаб. Експерти будуть визначати, чи можна там проживати мешканцям після цієї руйнації, чи доведеться відселяти весь будинок", – звітує речник ГУ Нацполіції Київщини Микола Жукович.

Тим часом навпроти будинку рятувальники встановили намет, у якому облаштували пункт обігріву. Там можна з'їсти бутерброд і зігрітися теплим чаєм.

Дар'я Цисарук та Олександр Петровський, "5 канал"



Знесло стіни і перекриття: на Київщині у житловому будинку вибухнув газ – фоторепортаж

/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
/ dsns.gov.ua
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну