УКР РУС
» » У розмитненні "євроблях" готують зміни: Южаніна розповіла, що саме хочуть підкоригувати
Всі новини

У розмитненні "євроблях" готують зміни: Южаніна розповіла, що саме хочуть підкоригувати

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики спільно з Мінфіном підготував зміни до тимчасового порядку оформлення автомобілів із іноземною реєстрацією. Про це повідомила голова комітету Ніна Южаніна у Facebook у середу, 12 грудня.

За її словами, ці зміни повинні, перш за все, вирішити проблему коригування митниками вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Южаніна написала: "Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів призвело до величезних черг на митницях, тим самим не дозволяючи власникам авто на іноземних номерах якомога швидше розмитнити свої авто в пільговий період".

Нардеп зазначила, що після прийняття змін ДФС не зможе коригувати митну вартість автомобіля, якщо власник авто надасть офіційні документи, що підтверджують заявлену вартість транспортного засобу. До них відносяться, зокрема, банківські платіжні документи, або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни-відправлення. "В іншому випадку митні органи мають право перевірити достовірність заявленої вартості авто. Перевірка буде базуватися на інформації про вартість аналогічного транспортного засобу в країні останньої реєстрації авто. У разі, якщо вартість авто, за яким здійснюється митне оформлення, дорівнює або вища за нижню межу діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, заявлена ​​митна вартість коригуватися не буде. Якщо нижча – митна вартість авто буде встановлюватися не вище за рівень нижньої межі такого діапазону", — пояснила Южаніна.

Чиновник додала, що ці зміни стосуватимуться виключно питання фактурної вартості транспортного засобу, який визначається декларантом і перевіряється митниками". Ці зміни регулюються саме підзаконним актом як "Тимчасовий порядок". За його виконання, за словами Южаніної, відповідає Міністерство фінансів, який цей "Тимчасовий порядок" розробляло.

Южаніна сказала: "Я думаю, що саме Міністерство фінансів, яке також працювало над цим тимчасовим порядком і зараз відповідає за його виконання, має регулювати всі ці процеси і в подальшому відслідковувати саме законність виконання тимчасового порядку на місцях і реагувати дуже швидко, якщо якісь певні дії митників викликають обурення у людей – чому так складається... Мінфін надалі буде швидко реагувати на такі зволікання і перекручування певних норм".

Южаніна також оцінила, чи можливі нові протести власників автівок на "єврономерах": 


Дивіться також фотогалерею за темою:



Ціна питання: Як митники наживалися на пропуску в Україну автівок на іноземних номерах – фото

/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua
/ npu.gov.ua Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну