УКР РУС
» » Закони про "євробляхи": у поліції розповіли, яке покарання чекатиме порушників
Всі новини

Закони про "євробляхи": у поліції розповіли, яке покарання чекатиме порушників

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький пояснив основні особливості нового законодавства щодо автомобілів на іноземних номерах, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами поліціянта, штрафні санкції за порушення строків переміщення транспортних засобів особистого користування в митному режимі транзиту значно збільшуються.

Зокрема: за перевищення строку, але не більше як на одну добу – 170 гривень або попередження; від однієї доби до 10 діб – 3400 гривень; від 10 до 20 діб – 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, а більш ніж на 30 діб (а також за втрату чи розкомплектування транспортних засобів) – 170 тисяч гривень, або ж конфіскацію автомобіля за рішенням суду.

Крім того, запроваджується автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією і, коли він запрацює, можна буде перевірити, коли та ким ввезений автомобіль з іноземними номерами.

"Також встановлюється новий вид відповідальності за передачу транспортного засобу особистого користування ("тимчасово ввезеного на митну територію України" чи "поміщеного у митний режим транзиту"), у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України (чи не поміщувала його у митний режим транзиту), а так само за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні (наприклад – таксі)", – підкреслив посадовець.

Крім цього, він також пояснив, як це реалізовуватиме патрульна поліція:



  • "У статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення запроваджується адміністративна відповідальність за керування водієм транспортним засобом, стосовно якого порушено строки його тимчасового ввезення та переміщення в митному режимі транзиту, у вигляді штрафу в розмірі 8500 гривень, постанову про що виноситиме сам поліцейський, а у випадку повторності протягом року – 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (в такому випадку розгляд справи здійснюватиметься судом)", – повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.



    Крім того, положення статті 16 Закону України "Про дорожній рух" доповнено обов'язками водія не порушувати строки тимчасового ввезення або переміщення в митному режимі транзиту транспортного засобу особистого користування, не використовувати тимчасово ввезений транспортний засіб для цілей підприємницької діяльності та отримання доходів в Україні.



    Також до транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш як на 30 діб, запроваджено вимогу їх державної реєстрації протягом десяти діб з моменту такого ввезення. Ця вимога зобов'язує користуватися автомобілем тільки того водія, що ввіз цей автомобіль на територію України.



    "У статті 35 Закону України "Про Національну поліцію", де визначені підстави для зупинки поліцейським транспортного засобу у кількості дев'яти пунктів, введено десятий пункт – зупинка авто на іноземній реєстрації з метою виявлення передачі транспортного засобу у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України (або не поміщували в митний режим транзиту). Одночасно запроваджено обов'язок поліцейського зупиняти транспортні засоби, якщо існує інформація про порушення власником транспортного засобу митних правил, або якщо безпосередньо транспортний засіб є об'єктом порушення митних правил.

Таким чином, новий закон про автомобілі на іноземній реєстрації впливає не тільки на дорожню ситуацію чи фіскальну складову. За задумом посадовців, він має припинити безконтрольну передачу у володіння автомобілів вже всередині країни та значно ускладнити життя тим, хто хоче використати ці авто в протиправних діях, в тому числі під час вчинення кримінальних правопорушень.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну