УКР РУС
» » Техніка, озброєння і харчування: як змінилися ЗСУ за останні роки
Всі новини

Техніка, озброєння і харчування: як змінилися ЗСУ за останні роки

Стандарти НАТО

Нині в ЗСУ діють відповідні реформи з питань економічної діяльності, матеріально-технічного та медичного забезпечення. Українська армія стала вже більш сильною та відновленою. Адже ще у 2014 році ЗС України перебували в моральному, технічному і організаційному занепаді. Що ж змінилося?

Збройні сили України з 2016 року розпочали реформу за стандартами НАТО. Їх умовно можна розділити:



  • адміністративні стандарти, які визначають процеси управління та обміну інформацією, порядок роботи з документацією;



    оперативні стандарти, які спрямовані на оперативне планування застосування військ;



    матеріально-технічні стандарти, які визначають єдині вимоги до озброєння і військової техніки союзників, управлінню життєвим циклом, а також кодифікації предметів забезпечення.

Нині в ЗСУ за стандартами НАТО відбуваються міжнародні військові тренування, харчування, медична підготовка, закупівля зброї та ведення воєнних дій.

Детальніше дивіться у відео:



Харчування

Навіть цивільні знають, що харчування в більшості військових частин – предмет постійних скарг та нарікань. Раніше військовослужбовці мали доступ де-факто до 40-45 продуктів харчування. У реформованих військових частинах натомість діє Каталог із 396 позицій продуктів. Бюджет МО України на харчування у 2018 році – 3,5 млрд грн. З них: ремонт їдалень – 325 млн грн, нове обладнання – 41 млн грн.

Детальніше дивіться у відео:


Загалом на 2018 рік було виділено 4 мільярди гривень на покращення побуту військових у казармах. Левова частка коштів пішла на спорудження, реконструкцію і капітальний ремонт військових об’єктів.

Озброєння і техніка

Напередодні дня ЗСУ українські льотчики отримали подарунок від підприємств "Укроборонпрому". Винищувачі, вертольоти, навчально-тренувальні літаки, а також безпілотники. Загалом, понад 20 одиниць авіаційної техніки.

Детальніше дивіться у відео:


Минулого року чергові дві сотні одиниць військової техніки передали українському війську. Крім того, державний концерн "Укроборонпром" передав бійцям Нацгвардії та ЗСУ для випробування партію автоматичних гвинтівок ВАК-47, створених на базі легендарного американського автоматичного карабіна М-4.


"Нині в українській армії тривають реформи, які є безпрецедентними за масштабом та амбіціями в історії. Вони вже набули необхідного темпу і є незворотними. Реформи впроваджуються разом із радниками та експертами країн НАТО", – заявив Міністр оборони Степан Полторак на своїй сторінці у Facebook.


Військова медицина

Головна проблема полягала в тому, що система підготовки медичного персоналу ЗС України була застарілою та не містила усіх необхідних рівнів. Крім того, була недостатньо урегульована евакуація. Нині Збройні сили України переймають досвід у підготовці військових медиків за стандартами НАТО. Для цього вже залучено радника з медичних питань Міністерства оборони США до роботи військово-медичної служби на постійній основі.

Також здійснено переклад ключових документів НАТО з медичного забезпечення, сформовано пріоритетність їх впровадження та почато імплементацію. Планується створення єдиного органу управління медичним забезпечення ЗС України.

Як працює нині військова медична система можна переглянути у відео:



Жінки У ЗСУ

Нині у лавах Збройних Сил України служать і працюють більше 55 тисяч жінок. Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, 25 тисяч жінок у лавах ЗСУ служать за контрактом, із них 3 тисячі – офіцери.

Детальніше у відео:


"Сьогодні ми робимо все можливе, щоб жінка в армії мала рівні права. Ще п'ять років тому ми не могли уявити собі, що жінка буде мати право у 2016-2017 роках на опанування більше 10 спеціальностей військових. Завдання всіх, у тому числі й моє як міністра створити всі відповідні умови, рівні умови для проходження служби, для кар'єрного росту. Я мрію про те, щоб вручити перші генеральські погони жінці", – відзначив Степан Полторак.


"Слава Україні!"

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вітання "Слава Україні! – Героям слава!". Законом закріплюється нове привітання у Збройних силах України та в Національній поліції. (№ 9036). За це рішення проголосував 271 народний депутат.



Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв про Збройні Сили України, які увійшли до ТОП-10 найсильніших армій Європи.

[attached type="2" ids="173189,160682,176199"]

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну