УКР РУС
Всі новини

Росія готова доставити до Криму ядерну зброю – Єльченко

Росія збільшила армію в окупованому Криму і готує базу для ядерної зброї. Російських військових на півострові стало більше більш ніж удвічі - ці сили здатні на серйозні військові операції. Про це сказав на брифінгу в Нью-Йорку постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

За його словами, на півострові кількість російських військових зросла з 12,5 тис. військовослужбовців до приблизно 28 тис., а за деякими даними і до 31,5 тис. Крім цього, зазначив дипломат, там стало в 6-7 разів більше бойових машин, артилерійських систем і бойових літаків.

"Росія також істотно посилила і модернізувала свої військові сухопутні, повітряні та військово-морські компоненти. Російські військові в Криму отримали танки і зенітні системи, яких не було там раніше. Більш ніж в два рази збільшилася кількість бойових вертольотів, бойових кораблів і підводних човнів. Ці сили здатні проводити всебічні військові операції в південно-західному стратегічному напрямку, що включає водні та берегові зони, аналогічно в повітряному просторі над Азовським і Чорним морем, а також у віддаленій оперативній зоні в Середземномор'ї", - сказав Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Авиація РФ може вдарити по всій Україні: у розвідці розповіли про російське військо біля кордону

Також він зазначив підготовку Росією інфраструктури в Криму під ядерну зброю, включаючи переобладнання сховищ радянського часу для ядерних боєголовок. Посол сказав, що з 2015 року ГРУ РФ регулярно проводить інспекцію ядерних об'єктів. Єльченко вважає, що Москва в будь-який момент може доставляти до Криму інші засоби, які можуть переносити ядерну зброю, наприклад, комплекси "Іскандер".

"Росія вже розмістила в окупованому Криму перевізники-носії та інші засоби, здатні доставляти ядерну зброю. Серед них російський крейсер "Москва" з ракетною системою "Вулкан", три підводні човни, один фрегат, два невеликих ракетних катери, обладнані крилатими ракетами "Калібр", бомбардувальники Су-24, які можуть переносити ядерні бомби", - зазначив Єльченко.

Як вже розповідав Єльченко, Крим став новим елементом російської експансіоністської політики. Український дипломат додав, що РФ використовує Крим як військову базу для створення загрози всьому регіону, а також перекидання військ до Сирії.

Нагадаємо, раніше уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляв, що Росія завезла до Криму ядерну зброю. Про це йому підтвердили в Москві. Він відзначав, що окупантам півострів потрібен виключно як військова база і російське керівництво не турбує доля місцевих жителів.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну