УКР РУС
» » 100 томів справи, 89 засідань: судова епопея щодо держзради Януковича добігає кінця
Всі новини

100 томів справи, 89 засідань: судова епопея щодо держзради Януковича добігає кінця

На наступному засіданні Оболонський райсуд Києва оголосить вирок у справі про державну зраду Віктора Януковича. Нині колегія суддів приступила до написання тексту ухвали.


На екрані, який традиційно транслював зв'язок з тими учасниками засідань, які не в Києві – жодного кадру з Віктором Януковичем. Лише столичний суд. На столах адвокатів – медичні довідки і клопотання. На початку засідання стає зрозуміло – промови президента-втікача суд знову не почує. Адвокати пояснюють – їхній підзахисний з 3-го грудня на стаціонарному лікуванні та потребує хірургічного втручання. На підтвердження своїх слів надають довідку від ізраїльського хірурга, який обстежував обвинуваченого в держзраді й рекомендував готуватися до операцій.

Трійка адвокатів просить суд укотре перенести засідання. Дочекатися, поки Віктора Януковича перевезуть в Ізраїль, прооперують. І вже звідтіля він обіцяє вийти на зв'язок із судом. Прокурори категорично проти. Нагадують, щонайменше тричі президент-утікач міг з'явитися на екрані. Двічі його чекали на жовтневих засіданнях, потім у листопаді. І нині був останній шанс.

Суд, ознайомившись з документами і медичними довідками від адвокатів, так і не зрозумів – що ж саме завадило обвинуваченому вийти на відеозв'язок? Як цього разу, так і в попередні місяці. Відсутність діагнозу в довідках, пояснює головуючий, підштовхнула Феміду до наступного кроку.

"В довідках не зазначено, що в нього травмована голова або органи мовлення. Враховуючи ці обставини, суд не вбачає підстав для подальшої перерви в засіданнях. Без поважних причин на відеоконференц-звязок Віктор Федорович Янукович не вийшов. Суд усвідомлює право Януковича мовчати і не нести за це ніякої відповідальності. З огляду на викладене, суд виходить до нарадчої кімнати для ухвалення остаточного рішення судом першої інстанції в цій справі", – заявляє суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Дев'ятко.

Очікувати повернення суддів із нарадчої кімнати сьогодні не варто, звертається до журналістів прес-служба суду. І радить стежити за офіційними повідомленнями.

Адвокати Віктора Януковича переконують – саме вони з нетерпінням чекатимуть рішення суду. Щоб рухатися далі. Судове епопея про державну зраду Віктора Януковича добігає кінця. Майже 100 томів з матеріалів справи, 89 затяжних засідань. Все це свідчить про те, що швидкого рішення чекати не варто. В прес-службі Оболонського суду називають різні терміни очікування – від кількох днів до кількох місяців.

Ірина Герасимова, Анна Кудрявцева, Олексій Іванченков, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну