УКР РУС
» » Коліно Януковича: все, що потрібно знати про травму екс-президента втікача
Всі новини

Коліно Януковича: все, що потрібно знати про травму екс-президента втікача

Поневіряння колишнього президента Віктора Януковича в Росії, куди він втік у лютому 2014 року, тривають. 16 листопада стало відомо, що побіжний екс-президент був госпіталізований в Московський міський науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені М. В. Скліфосовського. Як розповів його адвокат Олександр Горошинський, у його підзахисного проблеми з ногою і хребтом.

"У п'ятницю я був в Москві, намагався з ним вийти на зв'язок, але його помічники повідомили про його госпіталізацію. Я приїхав в лікарню, ми з ним говорили. Є припущення про наявність у нього травми коліна і хребта, але поки не можу точно розкривати діагноз, але я особисто бачив, що людина не може пересуватися", – розповів Горошинський.

В "Скліфі" підтвердили, що Янукович був у них, але його виписали в той же день. Як повідомлялося в інших російських ЗМІ, колишній президент України отримав травму коліна нібито під час гри в теніс.

Визнають винним

Пікантності цій ситуації додає той факт, що на сьогодні, 19 листопада, заплановано виступ Януковича з останнім словом перед судом. Нагадаємо, Янукович звинувачується в зраді, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочини, передбачені ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

Але тепер, виходячи зі стану здоров'я екс-президента, його виступ навряд чи станеться.

"Людина не може брати участь в суді, бо госпіталізована, тому ми будемо ставити питання про перенесення його виступу з останнім словом",заявив Олександр Горошинський.

Втім, як ще раніше заявляв прокурор Руслан Кравченко, коли 30 жовтня в Оболонському районному суді закінчилася стадія дебатів у справі Януковича, від останнього слова обвинуваченого мало що залежить: сторона обвинувачення довела вину обвинуваченого. У свою чергу чільний суддя заявив, що 19 листопада 2018 року є розумним строком для виступу Януковича з останнім словом.

"Інших резервних дат суд не визначає. Якщо з тих чи інших причин суд не зможе почути Януковича, якщо Янукович не скористається наданим йому правом, згідно з вимогами КПК у суду виникне обов'язок і право вийти в дорадчу кімнату для ухвалення остаточного рішення у справі", – заявив суддя Владислав Дев'ятко.

За словами адвоката Олександра Горошинського, лікуватися Янукович буде не менше трьох тижнів.

"Він не має можливості пересуватися, у нього лангетка. Як кажуть лікарі – це важка травма. Мінімум 21 день буде (на лікарняному – ред.), два-три тижні. Документи надамо відповідні суду", – розповів Горошинський.

 Все одно виступить – лежачи або сидячи[/b]

Втім, Оболонський районний суд Києва вирішив все ж-таки перенести останнє слово екс-президента. Нову дату озвучив чільний суддя Владислав Дев'ятко: наступне засідання відбудеться 5 грудня.

Після того, як адвокати надали суду медичні довідки про проблеми зі здоров'ям їх підзахисного, суддя запропонував дату для останнього слова обвинуваченого 3 грудня.

"Якщо обвинувачений Янукович Віктор Федорович до встановленого судом терміну не зможе вилікуватися, суд не сприйматиме як неповагу до суду, якщо Янукович виступить сидячи або лежачи на лікарняному ліжку, якщо здоров'я не дозволить йому перед судом стояти", – сказав суддя Дев'ятко.

У підсумку, після консультацій з адвокатами, новою датою виступу Януковича з останнім словом призначене 5 грудня о 09:00.

Янукович і спорт

Адвокат Януковича підтвердив, що той заробив травму, граючи в теніс. А з тенісом у колишнього гаранта Конституції давні і особливі відносини.

Як сам Янукович під час перебування президентом розповідав українським каналам, у нього була звичка грати в теніс по півтори години не менше трьох-чотирьох разів на день. Згідно з біографією на офіційному сайті "

Партії регіонів", цю звичку Янукович завів в 2006 році, залишивши заради тенісу інше своє азартне захоплення – полювання.

Проблеми з колінами не змусили себе довго чекати: влітку 2007 року тоді ще прем'єр-міністру Януковичу довелося робити операцію в Іспанії, поле чого він відновлювався на Алтаї.

"Є в Алтаї такі лікарі, які майстерно застосовують методи відновлення після таких ось операцій, досить складних, а у нього дійсно була досить складна операція і дуже важко йде відновлення", - заявлял тогдашний вице-премьер Николай Азаров.

"Дай Бог, щоб ця реабілітація пройшла успішно", – зазначив Азаров, додавши, що сам понад 10 років тому вдавався до нетрадиційних методів лікування і переконався в їх ефективності.

На Алтаї не обійшлося без курйозів: коли Янукович відпочивав на найрозкішнішій базі Алтаю "Турсіб", що на річці Катунь, місцеві жителі плутали його з Леонідом Кучмою

Менше ніж через три роки Янукович дійсно стане п'ятим президентом України.

Судячи з того, що знову постраждало коліно, Янукович не залишив у вигнанні своїх спортивних звичок.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну