УКР РУС
» » За хвилину до обвалу: як рятували дітей зі спорткомплексу Вишневого та хто винен
Всі новини

За хвилину до обвалу: як рятували дітей зі спорткомплексу Вишневого та хто винен

Дах просів під вагою снігу, хоча спортивний комплекс був побудований тільки цього року. Чому обвалився купол? Відповіді має дати слідство. Поліція тим часом уже затримала трьох підозрюваних. Більше знає кореспондент "5 каналу" Ірина Сисак.

Дах спортивного комплексу обвалився в суботу, в перший день зими, після інтенсивного снігопаду. В той час під куполом, який от-от мав упасти, займалися 30 дітей. На щастя, завдяки швидкій реакції тренерів трагедії не трапилося.

Каріна Шваєцька, тренер зі спортивної гімнастики, досі не може повірити в те, що трапилося. Того дня вона і тренер із дзюдо Олександр Пилипенко займалися зі своїми вихованцями, аж раптом почули тріск над головами. Зрозумівши, що дах може впасти, швидко організували вихід дітей із приміщення і цим врятували їхні життя.


"Дах обвалився протягом 10-20 секунд, дуже швидко! По всьому периметру стирчать величезні цвяхи, які би намертво всіх повбивали б, якби ми зорієнтувалися на 10 секунд пізніше", – розповідає тренерка.

Оговтуються від того, що трапилося, й батьки дітвори. Вони чекали малих із тренувань у роздягальні. Розповідають: діти з криками почали вибігати на вулицю.

"Діти почали дуже сильно кричати. Я підбігла до дверей, звідки вони виходили, діти вибігали всі. Багато хто вибіг одразу на вулицю, в тоненьких шкарпетках, чешках, купальниках. Вони стояли на снігу і кричали", - пригадує мати вихованки спорткомплексу Оксана Тарасенко.

"Взагалі, це було дуже страшно. Я просто як доросла розумію масштаб того, що сталося, і розумію наслідки, які могли би бути, що ми могли взагалі втратити дітей", – додає ще одна матуся Ольга Зубенко.


Спорткомплекс збудували менш ніж за рік, витратили понад 17 мільйонів гривень і офіційно відкрили цьогоріч у травні. Тут займалися гімнасти, дзюдоїсти та боксери. Голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова переконує: експертизу якості проекту проводили, процедури спорудження будівлі підрядник дотримався. Чиновниця демонструє всі документи з печатками.

"Є процедура, є експерти, є проектанти, є те саме ДАБІ, які ввели будівлю в експлуатацію. Процедура досить складна, і хто в цій процедурі винен – зараз мають з'ясувати експерти", – коментує голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова.


Поліція вже затримала трьох підозрюваних у причетності до обвалу даху: директора фірми, яка була генеральним підрядником; виконроба та підприємця, який здійснював технічний нагляд під час будівництва спорткомплексу. З'ясувалося, що проти виконавця робіт ще на початку року було порушено кримінальне провадження. Чоловіка підозрюють у розкраданні коштів.

"Ми підозрюємо, що він, зловживаючи своїм службовим становищем, міг привласнити певну суму коштів. Проводиться низка економічних експертиз по тому, як були виділені кошти і куди вони були витрачені", - зазначає речник Нацполіції в Київській області Микола Жукович.


Затриманим загрожує від трьох до 12 років позбавлення волі. Для з'ясування причини обвалу призначили низку експертиз. Слідство триває. 

Ірина Сисак, Анна Брикова, Ігор Селянінов, "5 канал"

Дивіться також фотогалерею: 

/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну