УКР РУС
» » З початку воєнного стану в Україну не пустили 300 росіян: головні події дня
Всі новини

З початку воєнного стану в Україну не пустили 300 росіян: головні події дня


СУСПІЛЬСТВО

7 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій українські військовослужбовці не постраждали, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

3 грудня почалися збори оперативного резерву першої черги Збройних сил. Передбачається проведення бригадних тактичних навчань тривалістю до 10 діб на полігонах в Херсонській та Запорізькій областях. Самі збори триватимуть до 20 діб.

52% українців "холодно відносяться до Російської Федерації", з них 28% – "вкрай холодно", тоді як до Польщі "тепло ставляться" 50%, а до Європейського Союзу 49%, свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у вересні-жовтні поточного року. Тепле або дуже тепле ставлення до РФ відзначає кожен п'ятий українець.

34% українських громадян вважають, що створення незалежної православної церкви посприяє об'єднанню України, проте 24% думають, що цей процес посилить роз'єднаність країни. Згідно з опитуванням, проведеним Соціологічною групою "Рейтинг", 19% респондентів вважають, що створення незалежної церкви не матиме впливу на Україну.

7,3 тис. легкових автомобілів реалізовано в листопаді, що на 4% менше показників аналогічного періоду минулого року. Про це повідомили в асоціації Укравтопром. Найпопулярнішою маркою місяця стала Renault – 865 реалізованих автомобілів (плюс 15% в річному вираженні).

74 киянина через ожеледицю травмувалися 2 грудня. Крім того, 5 людей потрапили до лікарні через переохолодження, а ще одна людина отримала обмороження. Як повідомили в КМДА, всього з початку сезону (з 14 листопада) від ожеледиці на столичних вулицях постраждали майже тисяча осіб.

30215 безбілетників протягом січня-жовтня контролери впіймали в громадському транспорті Києва. Їм виписано штрафів на 3,2 млн грн.

1043,9 млн грн виділено фінансування пенсійних виплат грудня, яке почалося на 3 грудня.

Близько 300 громадян Російської Федерації з початку дії правового режиму воєнного стану не було пропущено в Україну, повідомили в Державній прикордонній службі. За цей час росіяни не пропустили 150 українців. При цьому вони не пояснюють причину відмови і не надають жодних документів.

ЕКОНОМІКА

Зміцнив на 5 копійок до 28,17 гривень за долар національну валюту Національний банк на 4 грудня в порівнянні з попереднім банківським днем, 3 грудня.

666,9 млрд грн надійшло протягом січня-листопада до держбюджету платежів, контрольованих ДФС. Це майже на 16% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Зменшилися на 1 млрд 143,01 млн куб. м з початку сезону відбору газу з підземних сховищ, що стартував 7 листопада, і по 1 грудня запаси в них – з 17 млрд 194,96 млн куб. м до 16 млрд 51,95 млн куб. м, свідчать дані Укртрансгазу.

Прийняла рішення про припинення антисубсидиційного розслідування щодо імпорту в Україну нових легкових автомобілів походженням з Узбекистану Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) 3 грудня. В ході розслідування посольство Узбекистану представило офіційні роз'яснення, згідно з яким, пільги, надані підприємству "Дженерал Моторс Узбекистан", починаючи з 2018 року, вже не діють.

6,5 млрд грн становить вартість пулу активів банків, які знаходяться в заставі Національного банку і будуть виставлені на продаж 19 грудня, повідомив Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Збільшився на 0,94% видобуток природного газу в Україні за січень-листопад у порівнянні з січнем-листопадом 2017 року – до 19,1 млрд кубометрів. Видобуток газу найбільшої газодобувної компанії Укргазвидобування збільшився на 1% і склав 14,06 млрд кубометрів.

За 122,195 млн грн продали 3 грудня через аукціон цілісний майновий комплекс ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод" Океан ". Спочатку стартова ціна підприємства становила 1,8 млрд грн, але після декількох проведених аукціонів торгами вона знизилася до 1,16 млрд. Самі торги проходили зі зниженням початкової вартості.

СВІТ

Займає 28 місце Україна в щорічному рейтингу найсильніших паспортів світу (Global Passport Power Rank 2018). Українські громадяни можуть відвідати 131 країну світу без віз (89 країн – без віз, в 42 країнах візу ставлять по приїзду). Паспорт Об'єднаних Арабських Еміратів очолив рейтинг – з ним можна в'їхати без віз у 167 країн.

Загинула третя людина під час протестів "жовтих жилетів" у Франції, які з різною інтенсивністю тривають вже три тижні (протест почався з вимоги не підвищувати податки на паливо). Так, 1 і 2 грудня по всій країні протестували 136 тис. осіб. Президент Франції вже закликав уряд провести переговори з демонстрантами.

Про намір збільшити вдвічі суму коштів, яку він виділяє на боротьбу зі змінами клімату в рамках наступної п'ятирічної програми, оголосив Всесвітній банк. Таким чином, в 2021-2025 роках він надасть близько 200 млрд дол. для підтримки країн, які мають амбітні проекти в області захисту клімату.

Домовилися припинити збільшення мит та інші заходи обмеження торгівлі голова КНР Сі Цзіньпін і президент США Дональд Трампом 1 грудня. Лідери двох держав доручили торгово-економічним групам двох країн активізувати консультації щодо досягнення угоди про усунення додаткових мит, введених у цьому році, щоб якомога швидше повернути на нормальну орбіту двосторонні торгово-економічні відносини в ім'я досягнення обопільного виграшу.

Оголосив про вихід країни з ОПЕК міністр енергетики Катару – країна вийде з картелю в січні 2019 року. Катар, який є найбільшим в світі експортером зрідженого природного газу, має намір зосередитися на видобутку газу. Крім Катару в ОПЕК входять Алжир, Ангола, Венесуела, Габон, Іран, Ірак, Конго, Кувейт, Лівія, Об'єднані Арабські Емірати, Нігерія, Саудівська Аравія, Екваторіальна Гвінея і Еквадор.

У 2021 році третій футбольний турнір з'явиться в Європі, його робоча назва "Ліга Європи-2". За форматом він буде нагадувати і "Лігу Чемпіонів" і нинішню "Лігу Європи". 32 команди поділять на 8 груп і найкраща отримає право зіграти в 1/8. Команді, яка посяде друге місце, належить провести додатковий раунд з клубом, який фінішує третім у "Лізі Європи-1".

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну