УКР РУС
» » Україна збирає пул адвокатів для захисту моряків – Денісова
Всі новини

Україна збирає пул адвокатів для захисту моряків – Денісова

Про це Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій повідомила її російська колега Тетяна Москалькова. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами Тетяни Москалькової, умови утримання українських військовополонених відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає, цитує омбудсмена Федерації Людмила Денісова.

"За їхньою інформацією, нібито все добре, що вони всім необхідним забезпечені. Поранені наші в лікарні слідчого ізолятора «Матроська тиша» теж отримують усю медичну допомогу. Але треба самим побачити і перевірити цю інформацію. Тому я буду звертатися до пані Москалькової завтра щодо можливого відвідування мною або з нею разом . Будь-як. Аби тільки перевірити і побачити, як саме тримають наших хлопців і які в них є проблеми", – написала український омбудсмен.

Крім того, Денісова повідомила, що Україна формує пул (групу) адвокатів для захисту затриманих моряків. Про це омбудсмен сказала в ефірі "112 каналу", повідомляє "Укрінформ".

"Потрібно сформувати пул адвокатів, зараз ми цим питанням займаємось разом із представниками адвокатської спільноти. Як тільки буде визначено, вони теж вступлять в процес і будуть намагатися потрапити найближчим часом до наших моряків", - сказала Денісова.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи в усіх затриманих моряків є адвокати, омбудсмен зазначила: "процес триває". Денісова також припускає, що у справі українських моряків можуть змінити слідчого.

"В мене є дані, що досі був слідчий, який призначений у Криму, але зараз їх перевезли в РФ, тому слідчий може бути змінений. Саме в цій стадії процесу потрібно буде звертатись до слідчого. Як тільки ми будемо знати - будемо звертатись", - сказала вона. Денісова також заявила, що моряків перевезли в Москву, бо побачили підтримку затриманих серед кримчан.

Нагадаємо, українські військовослужбовці під час акту агресії з боку Росії в Керченській протоці 25 листопада зазнали шести видів насильства і, фактично, дивом вижили. Про таке заявив заступник глави Служби безпеки України Олег Фролов. Нагадаємо, напередодні "суд" окупованого Сімферополя заарештував на два місяці 24 українських моряка, які перебували на бортах захоплених росіянами суден "Яни Капу", "Бердянськ" і "Нікополь". Росія звинувачує українських військовослужбовців у порушенні територіальних вод та ігноруванні попереджень прикордонної служби ФСБ. Водночас, в Україні наполягають: російські військові напали на українські кораблі та моряків у нейтральних водах Чорного моря. Такі дії Федерації розцінюють як відкриту агресію проти України.

Дивіться також фотогалерею за темою:

/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm
/ Фото kerch.fm Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну